Nyomozó ügyészek előtt a verekedő amerikai tengerészgyalogosok

Nyomozó ügyészek vizsgálják azoknak a Magyarországon tartózkodó amerikai tengerészgyalogosoknak az ügyét, akik a VII. kerületi híres romkocsma komplexumában összeverekedtek külföldi vendégekkel. A speciálisan kiképzett „bőrnyakúakat” végül csak a rendőrség tudta megfékezni, és előállították őket a kerületi rendőrkapitányságra.

2022. 11. 17. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzetnek megerősítették: a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja a Budapesten verekedő amerikai katonák ügyét.

Frissítés!

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin főügyészségi ügyész az alábbiakat válaszolta a Magyar Nemzet megkeresesére.

Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt. Más adat a  büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közölhető.

A Metropol értesülése szerint néhány napja megdöbbentő verekedés történt az egyik budapesti szórakozóhelyen. Amerikai „elit” katonák okoztak botrány egy budapesti, Akácfa utcai étteremben. A lap úgy értesült, hogy egy, a NATO kötelékében hazánkban tartózkodó speciális alakulat katonái szólalkoztak durván össze, szintén külföldi turistákkal az Instant-Fogas nevű „kőkemény” partykról nevezetes szórakozóhelyen. Az amerikai katonák állítólag speciális kiképzésük elemeit is felhasználták a verekedés során.

Az amerikai katonák erőszakos fellépése hatalmas botrányt okozott, a helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni őket. A Metropol úgy tudja, hogy komoly testi sérüléseket is okozó durva verekedés bontakozott ki az amerikai elitalakulat és a külföldi turisták között.

A biztonságiak végül rendőröket hívtak a helyszínre, akik az eddigi információk szerint a kerületi kapitányságra szállították a mindvégig erőszakosan fellépő, dulakodó USA-katonákat, akikről úgy tudni, hogy az egyik híres-hírhedt amerikai egység speciálisan kiképzett deszantosai voltak.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a „bőrnyakúakként” emlegetett tengerészgyalogosok verték össze a külföldieket. Arról egyelőre ellentmondásosak a hírek, hogy NATO-gyakorlaton volnának Magyarországon, vagy az amerikai nagykövetséget védő tengerészgyalogos egységhez tartoznak. Egy névtelenséget kérő forrásunk szerint az utóbbi a valószínű, a NATO-gyakorlatokra érkező külföldi katonák ugyanis nem kapnak eltávozást.

Borítókép: illusztráció. Amerikai tengerészgyalogosok Afganisztánban (Fotó: Khaama Press)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.