időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Rétvári Bence: Letagadja az elmúlt évek eredményeit a Momentum

Kreft-Horváth Márk
2022.11.22. 10:18 2022.11.22. 10:28
Rétvári Bence: Letagadja az elmúlt évek eredményeit a Momentum

Lőcsei Lajos szerint nem eredmény az, hogy az elmúlt 12 évben a legtöbben egyről kettőre tudtak előre lépni.

– A hazugságok miatt nem halad előre ez az ország olyan ütemben, amilyenben haladhatna, ezek miatt fordulnak el az emberek a politikától – erről beszélt mai napirend előtti felszólalásában Lőcsei Lajos. A Momentum képviselője szerint a kormány egyik legfőbb politikája, hogy próbálják elhitetni az emberekkel; az elmúlt 12 év eredményei a Fidesz érdemei. A baloldali politikus szerint valójában a jobboldali kormányok 2010 óta felélték a magyarok jövőjét. – Többet költöttek focira, mint oktatásra, többet költöttek propagandára, mint az egészségügyi szakdolgozók bérfejlesztésére – példálózott Lőcsei Lajos. A momentumos képviselő szerint az is elképzelhető, hogy a kormánypárti képviselők arra esküdtek, hogy kirabolják, meghülyítik az embereket.

Lőcsei Lajos úgy látja, hogy az nem eredmény, hogy az elmúlt 12 évben a legtöbb magyar család egyről a kettőre tudott lépni, szerinte nagyobb fejlődést is el lehetne érni. 

A baloldali politikus szerint a magyar infláció a legmagasabb, itt drágultak legjobban az élelmiszerek. Az Eurostat adatait idézve ismertette, hogy mindenhol 20 százalék feletti drágulás volt a térségben, de ez a magyarhoz képest semmi.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese válaszában rámutatott: az elmúlt időszakban Magyarországon csökkent a 4. legnagyobb mértékben a nélkülözők száma, ezt pedig az Eurostat mutatta ki. A jobboldali politikus szerint sikerült valóban áttörést elérni a munkaalapú társadalom bevezetésével.

– Családi adórendszer, adókedvezmények, családtámogatások, otthonteremtési támogatás – sorolta a 2010 óta meghozott intézkedéseket Rétvári Bence. A miniszterhelyettes szerint 

ezeket az eredményeke letagadja a Momentum. 

A fideszes politikus emlékeztetett arra is, hogy a mostani helyzetben az európai embereket a rezsiszámlák, és az élelmiszerárak aggasztják a legjobban. Ebben a helyzetben az átlagbérhez arányítva Magyarország nyújtja a legmagasabb rezsitámogatást az egész unióban. – Emiatt van az, hogy az átlag gázszámla 15 ezer forint, rezsicsökkentés nélkül az összege 130 ezer lenne – hozott egy példát Rétvári Bence. 

Arra is emlékeztetett, hogy szigorúbb szankciókat követelnek a Momentumos politikusok, fegyvert szállítanának Ukrajnába, ez pedig a háború további eszkalálodásához vezet. 

– Ha a szankcióknak vége lenne, az segítene az európai embereknek, így a magyaroknak is – összegezte Rétvári Bence. 

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.