„A családbarát működés előnyt biztosít a képzett munkavállalók iránti versenyben”

Idén is kiosztották a Családbarát munkahely díjakat.

2022. 12. 12. 13:45
HORNUNG Ágnes
Budapest, 2022. december 8. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára köszöntõt mond a Gyermekfejlõdési kérdõív a kisgyermekek fejlõdésének nyomonkövetése szolgálatában címû konferencián a Néprajzi Múzeumban 2022. december 8-án. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány azt szeretné, ha Magyarországon minden vágyott gyermek megszületne, ehhez pedig olyan, a családbarát filozófiával azonosulni tudó partnerekre van szükség, mint a Családbarát munkahely címet kiérdemlő munkáltatók

– mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, az elismerés átadóján. 

Hornung Ágnes elmondta, a 12 éve alapított kitüntetéssel a kormány méltó módon szerette volna elismerni azokat kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket és egyházi szervezeteket, amelyek elősegítik a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány családpolitikájának egyik fontos pillére a munkahely és a család közötti egyensúly megteremtése, intézkedéseik a szülők és nagyszülők mozgásterének növelését, a munkanapok stresszmentesebb megélését és a családok biztonságérzetének növelését célozza. Ő maga is elismerte, hogy az ilyen típusú munkahelyi támogatás nélkül a gyermeknevelés nagyon nehéz feladat is tud lenni. 

– A díjjal egyszerre ismerik el a munkahelyeken már létező és a tervezett intézkedéseket, fejlesztéseket – tette hozzá, megjegyezve, hogy 

a cím az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg mellett hozzájárul a szervezet pozitív munkáltatói képéhez, és jelentős előnyt biztosíthat a munkavállalókért folytatott versenyben is. 

Hornung Ágnes elmondta azt is, hogy az idei díjazottakkal már 536-ra emelkedett a Családbarát munkahely címet kiérdemlő szervezetek száma. 

A beérkezett pályázatok közül idén 54 nyertest választottak ki, könyvtár, bölcsőde, óvoda, egyetem, tankerületi központ, önkormányzat, kormányhivatal és büntetés-végrehajtási intézet mellett Családbarát munkahely címet kapott a Nemzeti Választási Iroda, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, a Szent Margit Kórház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság, a Néprajzi Múzeum és a Vakok Állami Intézete.

A nyertesek 1–4 millió forint közötti összegekben részesültek, amelyeket a családbarát programjaik kialakítására vagy folytatására használhatnak fel. 

A teljes döntési listát ITT lehet elérni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.