Az LMBTQ-jogok és a migrációs politika miatt tarthatott vissza Brüsszel pénzeket Magyarországtól

Az Európai Bizottság eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, de a lap szerint már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van Brüsszelnek – olvasható a Mandiner cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 12. 24. 10:24
VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2022. december 14. Ursula Von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (k) felszólal az Európai Tanács találkozóját elõkészítõ európai parlamenti ülésen Strasbourgban 2022. december 14-én. Az uniós tagállamok állam- és kormányfõi december 15-én kezdenek kétnapos tanácskozást Brüsszelben. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU jogi aggályok miatt tartja vissza a magyarországi kohéziós alapok teljes összegét – írta meg a Reuters. A lap beszámolójában érdekesség, hogy rámutat: az unió eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, most viszont már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van.

Mint a lap emlékeztet: 

az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy mindaddig visszatartja a Magyarországnak szánt 22 milliárd eurónyi uniós kohéziós forrást, amíg a kormány nem teljesíti az igazságszolgáltatás függetlenségével, az egyetemi szabadsággal, az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel kapcsolatos feltételeket.

Tényleg a gyermekvédelmi törvénnyel lenne baj?

A Reuter szerint a bizottság közölte, hogy „a vitatott magyar LMBTQ-ellenes törvény, amely korlátozza az iskolákban a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos tanítást, valamint a »tudományos szabadságot és a menedékjogot fenyegető súlyos kockázatok« miatt Magyarország nem felel meg az EU Alapjogi Chartájának”.

A nekünk járó pénz addig nem folyósítható, amíg megfelelő nem lesz a hazai rendszer – tette hozzá a bizottság.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.