Fürjes Balázs: Megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát

A Miniszterelnökség államtitkára a parlamentben hangsúlyozta, hogy fenntartják a benzin- és az élelmiszerárstopot.

2022. 12. 05. 14:22
FÜRJES Balázs
Budapest, 2022. június 7. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy Orbán Viktor, Matolcsy György, valamint Varga Mihály a felelős a jelenlegi gazdasági helyzetért. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a miniszterelnök tönkretette a forintot, majd ezután Varju brutális rezsiemelésről beszélt. Végül a politikus arról is szólt, hogy nullára kell csökkenteni az alapvető élelmiszerek és a rezsi áfáját.

 

– Mi a magyar emberektől arra kaptuk a felhatalmazást, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát 

 

– fogalmazott válaszában Fürjes Balázs. A Miniszterelnökég parlamenti államtitkára rögzítette: az anyagi biztonságot is meg kell védeni, ezért fenntartják a rezsitámogatást, amit a baloldal nem támogatott.

– Az átlagfogyasztásig minden család 181 ezer forintos rezsitámogatásban részesül – szögezte le. Mint mondta, fenntartják a benzin- és az élelmiszerárstopot. Kiemelte: Magyarországon a legolcsóbb a benzin, egy átlagos magyar család pedig félmillió forintot spórolt a benzinárstoppal.

 

– A nemzeti bank feladata az árstabilitás, a kormányé pedig a magyar emberek jólétének a fenntartása 

 

– hangsúlyozta Fürjes.

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.