időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Fürjes Balázs: Megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát

Máté Patrik
2022.12.05. 14:22 2022.12.05. 14:58
Fürjes Balázs: Megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy Orbán Viktor, Matolcsy György, valamint Varga Mihály a felelős a jelenlegi gazdasági helyzetért. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a miniszterelnök tönkretette a forintot, majd ezután Varju brutális rezsiemelésről beszélt. Végül a politikus arról is szólt, hogy nullára kell csökkenteni az alapvető élelmiszerek és a rezsi áfáját.

 

– Mi a magyar emberektől arra kaptuk a felhatalmazást, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát 

 

– fogalmazott válaszában Fürjes Balázs. A Miniszterelnökég parlamenti államtitkára rögzítette: az anyagi biztonságot is meg kell védeni, ezért fenntartják a rezsitámogatást, amit a baloldal nem támogatott.

– Az átlagfogyasztásig minden család 181 ezer forintos rezsitámogatásban részesül – szögezte le. Mint mondta, fenntartják a benzin- és az élelmiszerárstopot. Kiemelte: Magyarországon a legolcsóbb a benzin, egy átlagos magyar család pedig félmillió forintot spórolt a benzinárstoppal.

 

– A nemzeti bank feladata az árstabilitás, a kormányé pedig a magyar emberek jólétének a fenntartása 

 

– hangsúlyozta Fürjes.

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.