Hankó Balázs lesz a felsőoktatásért felelős államtitkár

Az eddig helyettes államtitkárként dolgozó szakember György Lászlót váltja, aki a jövőben kiemelt kormányzati feladatot kap. 

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 8:36
null
20221118 - Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár (Kulturális és Innovációs Minisztérium) tartott előadást a 2023. és 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárás jogszabályi változásairól Heves megyei középfokú nevelési-oktatás Fotó: Berán Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hankó Balázs eddigi felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár váltja György Lászlót a Kulturális és Innovációs Minisztériumban – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a tárca. Kifejették: a személyi változást a kormány szerkezetében történt átalakulás indokolja, amelynek részeként a felnőttképzés a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz, míg a vállalkozásfejlesztés a Nagy Márton miniszter által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz kerül. 

A minisztérium arról tájékoztatott, hogy Hankó Balázs államtitkárként a jövőben a felsőoktatás mellett a szakképzésért, a felnőttképzésért és az innovációs szakterületek vezetéséért felel majd, erősítve a terület oktatási-kutatási fókuszát. György László ugyanakkor kiemelt kormányzati feladatot kap.  

Borítókép: Hankó Balázs (Fotó: Berán Dániel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.