Íme a Budavári Palota helyreállításának legújabb látványtervei + fotók

Mostantól a lenyűgöző szépségű bálterem, a Buffet-galéria, a Habsburg-terem és a trónterem látványában is gyönyörködhetünk.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 12. 18. 19:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészültek a legújabb látványtervek az újjászülető Budavári Palota homlokzatáról és belső tereiről, így a tabáni és a dunai homlokzat mellett mostantól a lenyűgöző szépségű bálterem, a Buffet-galéria, a Habsburg-terem és a trónterem látványában is gyönyörködhetünk

  olvasható a Nemzeti Hauszmann-program közösségi oldalán.

Visszaépítik a Budavári Palotanegyed jelképét, a hauszmanni kupolát, amelyet egykor a Szent Korona másolata díszített. Fotó: Facebook/Nemzeti Hauszmann-program

 A tájékoztatás szerint a palotát az eredeti századfordulós terveket követve, de a 21. század technológiai kihívásainak megfelelően építik újjá. 

A bálterem látványterve. Fotó: Facebook/Nemzeti Hauszmann-program

A teljes rekonstrukció hosszú, sok éven át tartó folyamat, amelyet a 2021. augusztus 20-án átadott Szent István-terem után, a Szent György tér felől folytatnak. Hamarosan tehát látványos szakaszába lép az északi szárny helyreállítása. 

A Buffet-galéria látványterve. Fotó: Facebook/Nemzeti Hauszmann-program

A palota újjászületésének tervei december 19-től a Hunyadi udvarban kialakított új látogatóközpontban is megtekinthetők.

A neorokoko stílusú trónterem látványterve. Fotó: Facebook/Nemzeti Hauszmann-program

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.