időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Megérte kiállni a miskolctapolcai fürdő mellett

Borsodi Attila
2022.12.03. 07:42
Megérte kiállni a miskolctapolcai fürdő mellett

– Minket igazolt az élet, hogy annak idején szembementünk a helyi baloldali városvezetéssel, és nem hagytuk, hogy a miskolctapolcai Barlangfürdő zárva maradjon. Jó, hogy minden eszközzel kiálltunk a létesítmény mellett

 – jelentette ki lapunknak a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője. Hollósy András emlékeztetett arra: a helyi baloldal még október elején hozott szakmaiatlan, átgondolatlan és kaotikus döntést, amikor úgy határozott, hogy bezárja a miskolctapolcai fürdőt. – Érthetetlen volt a döntés, mert az elmúlt évek adatai alapján a létesítmény az egyik legkeresettebb vidéki turisztikai célpont lett Magyarországon. Több látogatót vonzott a fürdő, mint akár az egri vár, vagy a hévízi és a zalakarosi fürdők. Ráadásul a barlangfürdő mindig nyereséges volt, így világos volt, hogy akár némi belépő-áremeléssel együtt nullszaldóval vagy minimális veszteséggel fenntartható lehet – mondta a kormánypárti politikus.
A Fidesz–KDNP a fürdő bezárása után azt is közölte, hogy a Miskolctapolcán működő szállodákat, turizmusból élő vállalkozásokat teljes mértékben ellehetetlenítené, ha nem nyitnák újra a Barlangfürdőt. – A segítség viszont éppen azoktól, a térség vállalkozóitól jött, akiket a legjobban érintett volna a létesítmény tartós bezárása. A szörnyű döntés után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az intézkedés újratárgyalását kezdeményezte. Az ügyben egyeztettek, majd a következő napokban mintegy harminc – helyi szállodát, vendéglátóhelyet üzemeltető – vállalkozás több mint húszmillió forint hozzájárulást ajánlott fel a fürdő újranyitása érdekében – tette hozzá Hollósy András. Kiemelte: 

megérte felemelni a szavukat a létesítmény újranyitása érdekében, és hálás lehet a város a vállalkozóknak, akik nem hagyták veszni Miskolc emblematikus fürdőjét, és helyrehozták a baloldali vezetés hibáját. 

– A számok visszaigazolják a döntés helyességét, mert amióta újranyitott a miskolctapolcai Barlangfürdő, a környező szállodákban megnövekedett a lefoglalt vendégéjszakák száma. A létesítmény működése az életet jelenti sok helyi vállalkozásnak – emelte ki Hollósy András. Hozzátette: az október elejei, a fürdő bezárásáról szóló döntés is azt bizonyította, hogy a baloldal alkalmatlan Miskolc vezetésére.

Borítókép: a miskolctapolcai Barlangfürdő (Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.