NoÁr is a DatAdatnak szolgáltatja ki az emberek személyes adatait

A tanártüntetéseket szervező szélsőbaloldali médiafigura, a magát noÁrnak neveztető Molnár Áron weboldala is a Bajnai Gordon tulajdonában álló DatAdathoz juttatja a személyes adatait azoknak, akik kapcsolatba lépnek vele – írja az Origo.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2022. 12. 14. 15:35
MOLNÁR Áron
Budapest, 2022. november 26. Molnár Áron színész, aktivista, a noÁR mozgalom alapítója a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetésen a Kossuth téren 2022. november 26-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bizonyíték került elő, hogy külföldi pénzekből gerjesztik a feszültséget a tanártüntetéseken. Az Origo által közzétett képernyőfotó tanúsága szerint noÁr is a Bajnai Gordon tulajdonában álló DatAdatnak adja tovább a hozzá érkező személyes adatokat. A képen látható Datadat OÜ a valóságban is Észtországban van bejegyezve.

A baloldal irányítja a Tanítanék Mozgalmat

HírTV csütörtökön bemutatott egy felvételt, melyen Tordai Bence (Párbeszéd) hallható, ahogy épp telefonon egyeztet egy ismeretlen személlyel, akit ő maga a Tanítanék Mozgalom aktivistájának hisz. Tordai konkrét tanácsokkal látja el az illetőt, miként kezeljék a sajtót – például a parlamenti karzaton történt akciójukat követően.

A frakcióvezető külön kitért arra, hogy a noÁr mozgalom „ne pártozza össze magát”, hanem tartsa fenn a függetlenség látszatát.

 

De a csatorna szerint más jel is mutat arra, hogy a Tanítanék Mozgalom baloldali pártokhoz is köthető. A tömörülés honlapját a Humán Platform üzemelteti – teszi hozzá az Origo.

 

A platform által gyűjtött adatokat adatkezelési tájékoztatójuk szerint pedig több másik tengerentúli szervezet mellett a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat is kezeli.

A teljes cikk Itt az újabb bizonyíték, hogy a dollárbaloldal szervezi a tanártüntetéseket címen az Origo oldalán olvasható.

Borítókép: Molnár Áron (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.