időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Zsidózott és a baloldalt is szidta a pesterzsébeti jobbikos képviselő

Magyar Nemzet
2022.12.01. 07:48 2022.12.01. 08:04
Zsidózott és a baloldalt is szidta a pesterzsébeti jobbikos képviselő

Időközi választást tartanak decemberben Pesterzsébeten, miután szeptemberben elhunyt Komoróczy László önkormányzati képviselő. Úgy tudni, az ellenzéki összefogás jelöltje Jurák Tamás lesz, aki mellett teljes mellszélességgel áll ki Juhák Tamás is, aki a Jobbik színeiben jutott be 2019-ben a testületbe kompenzációs listáról.

Juhák múltjában azonban sok érdekességre lehet bukkanni – hívja fel a figyelmet a Mandiner cikkében. 

Szidta az MSZP-t, az ellenzéki garnitúrát, de nem maradt el a zsidózás sem. Pár éve tovább osztotta Facebook-oldalán a Jobbikhoz köthető Alfahírnek az egyik cikkét, ami az MSZP lesújtó népszerűségi eredményeivel volt kapcsolatos. A politikus ennyit írt a bejegyzéshez: a baloldal már amúgy is majdnem teljesen felszalámizódott, talán nem is kár érte.

A Mandiner írásából az is kiderül, hogy Juhák Tamás ismerőseit nagy előszeretettel köszönti fel válogatott antiszemita kijelentésekkel, ismerősének születés- és névnapján is zsidózással gratulált. 

Forrás: Facebook

 

„Isten éltessen, drága zsidó származású barátom!” – írta egyszer, míg máskor úgy fogalmazott, boldog neved napját, te zsidó! 

 

Ezek alapján már nem is annyira meglepő, hogy tavaly a borsodi időközi választáson a nyíltan antiszemita Bíró Lászlót támogatta, aki a Jobbik színeiben, de az ellenzék jelöltjeként indult. 

Forrás: Facebook

 

Az is előfordult, hogy a tíz évvel ezelőtt történt pesterzsébeti gépkocsifeltörések miatt az azóta már betiltott Magyar Gárdát hívta volna a kerületbe. Egy videóban pedig arról beszélt, hogy szerinte támogatandó lenne a szegregált oktatás, hogy a cigányokat és a magyarokat külön oktassák.

 

Nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozata alapján a jobbikos önkormányzati képviselőnek se ingatlana, se gépjárműve, sem pedig megtakarítása nincs. Ennek ellenére Facebook-oldalán azzal büszkélkedett tavaly, hogy megszerezte jogosítványát és onnantól kezdve egy Toyota Avensis típusú gépjárművel járja az utakat – derítette ki a Mandiner.

Borítókép: Juhák Tamás pesterzsébeti jobbikos képviselő (Fotó: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.