Az egész országból elindultak kollégái a hős rendőr temetésére

Külön buszokkal, társas gépkocsikkal, személyautókkal tart több ezer rendőr az ország minden szegletéből Mátészalkára, Baumann Péter posztumusz főhadnagy temetésére. A 29 éves körzeti megbízottat január 12-én szúrta halálra Sz. Szilveszter, akit letartóztattak és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) vizsgálnak.

2023. 01. 26. 10:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is több száz autóbusz, társas gépkocsi, személyautó tart benne rendőrökkel az ország minden szegletéből Mátészalkára, hogy a szabolcsi város temetőjében végső búcsút vegyenek a szolgálat közben hősi halált halt bajtársuktól, Baumann Pétertől.

Budapestről, a kerületi kapitányságok elől 8 óra körül indultak a szirénázó, kéklámpás járművek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minden olyan rendőre útnak indult, akik nincsenek szolgálatban, vagy a szoláglattal kapcsolatban nincsenek tartalékban. A főváros közbiztonságát ugyanis még ezen a szomorú napon is biztosítani kell.

Úgy tudjuk, Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Terdik Tamás vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány mellett még számos tábornok, valamint a Belügyminisztérium magas beosztású munkatársai is részt vesznek a 13 órakor kezdődő gyászszertartáson.

Baumann Péter posztumusz főhadnagyot a a Mátészalkai Köztemetőben katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra, a gyászoló család kérésére a sajtó kizárása mellett. A család ahhoz hozzájárult, hogy a BRFK kommunikációs munkatársai fénykép- és videófelvételeket készítsenek a temetésről, amit várhatón a délutáni órákban a sajtó rendelkezésére bocsájtanak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek egyik lakója kalapáccsal törte be szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező három rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A támadásban Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert szívtájékon érte a szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőrt hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A támadót elfogták, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Borítókép: Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.