Az „Isten, haza, család” olyan kapocs, amelyre a magyar–amerikai együttműködés is alapozható

Szánthó Miklós egy amerikai rendezvényen vett részt, ahol Magyarország uniós tagságáról, az orosz–ukrán háborúról és az idei CPAC-ről is beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 11. 8:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar uniós tagságot világos érdekek támasztják alá, ami nem lehet önmagáért való, ahogy azt a balliberális oldalon gyakran hangoztatják

 – hangsúlyozta Szánthó Miklós a Conservative Partnership Institute és a Counterpoint Institute közös Konzervativizmus Európában és Magyarországon – miért számít az Egyesült Államokban című rendezvényén Washingtonban.

Fotó: JARED CUMMINGS

 Az Alapjogokért Központ igazgatója az ukrajnai háborúval és Oroszországgal kapcsolatban kifejtette: minden vitán felül áll, hogy Oroszország agressziót követett el, megsértette Ukrajna szuverenitását, ugyanakkor a szankciós politika elhibázott. Az Egyesült Államok érdekeit sem szolgálja az, ha Oroszországot leválasztják Európáról és Kína felé tolják – mutatott rá. Szánthó Miklós később a közmédiának nyilatkozva megerősítette, hogy

 az »Isten, haza, család« hármasa olyan összekötő kapocs, amelyre az európai–amerikai, illetve magyar–amerikai együttműködés is alapozható. Ebben pedig Magyarország egy iránytű lehet 

– húzta alá. Az Alapjogokért Központ vezetője tovább elmondta, azon dolgoznak, hogy idén is megrendezhessék az amerikai konzervatívok egyik legnagyobb eseményét, a CPAC-et (Conservative Political Action Conference) Magyarországon.

 

Shea Bradley-Farrell, a Counterpoint Institute igazgatója, a pódiumbeszélgetés moderátora a közmédiának adott interjúban hazánk szerepét az ott vallott hagyományos konzervatív értékek miatt nevezte fontosnak. Olyan értékek ezek, amelyek a liberális baloldal állandó támadása alatt állnak – mondta és megjegyezte, hogy sajátos módon azok az új eszmék, amelyeknek része az LMBTQ és transzgender témák előtérbe helyezése, politikai programként előbb volt jelen az Európai Unióban, mint az Egyesült Államokban, ahol az Obama-adminisztráció karolta fel.

Borítókép: Szánthó Miklós a konferencián (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.