Bordélyházak működtetése miatt letartóztatott riporter – megszólalt az MTVA

A köztévé riportere országszerte tizenhárom lakást bérelt, ahol prostituáltak végeztek „védett” szexmunkát. A Mandiner megkeresésére az MTVA közölte: a férfi már nem a közmédia alkalmazottja.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség letartóztatott Budapesten egy 44 éves férfit, aki az ügyben indított nyomozás megállapításai szerint másfél éve, 2021 augusztusa óta országszerte tizenhárom lakást bérelt azzal a céllal, hogy ott biztonságosan tudják prostituáltak áruba bocsátani a testüket. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei főügyészség helyettes szóvivője az RTL Híradójának pénteken elmondta:

a kéjhölgyek egy lakás használatáért naponta 12 és 15 ezer forint közötti összeget fizettek a férfinak. 

Az RTL úgy tudta, hogy a gyanúsított a köztévé Kékfény című bűnügyi magazinjának az egyik riportere. A Mandiner kérdésére az MTVA sajtóosztálya ezt az információt megerősítette, de hozzátette: 

a hivatkozott hírekben nevezett személy – korábban a Kékfény című műsor riportere – már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja.

A Mandiner azon kérdésére, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, az MTVA az alábbiakat válaszolta: „…az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt”. 

Sajtóhírek szerint a gyanúsított meghallgatásán a nyomozási bíró előtt teljes beismerő vallomást tett. Másfél éve alatt több mint harmincmillió forintot keresett ezzel a tevékenységével, amelyről a lakások tulajdonosai természetesen semmit sem tudtak. Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, elítélése esetén akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Czinege Melinda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.