időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Az Eötvös József Gimnázium diákjai nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

Magyar Nemzet
Forrás: metropol.hu
2023.01.30. 14:08 2023.01.30. 14:49
Az Eötvös József Gimnázium diákjai nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

Az Eötvös József Gimnázium hivatalos Facebook-oldalán és az iskola volt diákjainak Facebook-csoportjában folyamatosan törlik azokat a hozzászólásokat és bejegyzéseket, amelyek akár csak megemlítik a vesztegetési botrányt vagy kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy kenőpénzért vettek fel diákokat a budapesti elit iskolába – írta meg a Metropol.

 

Betiltották a témát az Eötvös József Gimnázium csoportjában

Mint ismert, korábban Metropol közölt egy hangfelvételt, amely szerint Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor évtizedek óta lehetővé tették minimum félmilliós kenőpénz ellenében, hogy az iskolába kerülhessenek a felvételin sikertelen, de tehetős szülők gyerekei.

Többen az Eötvös Facebook-csoportjában is arról írtak, hogy csak most döbbentek rá, miért tapasztaltak furcsaságokat a felvételijük körül. 

Az iskola hivatalos Facebook-oldala és az öregdiákok csoportja fejvesztve kezdte el törölni az ehhez hasonló kommenteket, sőt, a csoport adminja nyíltan be is ismerte, hogy tiltja a hozzászólásokat. 

A témát betiltották a csoportban. Fotó: Metropol

Egy idő után feladták a küzdelmet, és nemes egyszerűséggel kikapcsolták a kommentelési lehetőséget azoknak, akik nem a csoport tagjai. Aztán később még tovább mentek és az egész témát betiltották: 

„Új csoport szabály lépett életbe. A Metropol-Eötvös ügy a csoportban nem kívánatos tartalomként tiltásra került, az ilyen posztok és kommentek törlésre kerülnek” 

– közölte az admin.

Borítókép: Eötvös József Gimnázium (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.