Az Eötvös József Gimnázium diákjai nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

Az intézmény egyik csoportjában tiltással fenyegették meg azokat, akik felhozzák a témát.

Magyar Nemzet
Forrás: metropol.hu2023. 01. 30. 14:08
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eötvös József Gimnázium hivatalos Facebook-oldalán és az iskola volt diákjainak Facebook-csoportjában folyamatosan törlik azokat a hozzászólásokat és bejegyzéseket, amelyek akár csak megemlítik a vesztegetési botrányt vagy kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy kenőpénzért vettek fel diákokat a budapesti elit iskolába – írta meg a Metropol.

 

Betiltották a témát az Eötvös József Gimnázium csoportjában

Mint ismert, korábban Metropol közölt egy hangfelvételt, amely szerint Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor évtizedek óta lehetővé tették minimum félmilliós kenőpénz ellenében, hogy az iskolába kerülhessenek a felvételin sikertelen, de tehetős szülők gyerekei.

Többen az Eötvös Facebook-csoportjában is arról írtak, hogy csak most döbbentek rá, miért tapasztaltak furcsaságokat a felvételijük körül. 

Az iskola hivatalos Facebook-oldala és az öregdiákok csoportja fejvesztve kezdte el törölni az ehhez hasonló kommenteket, sőt, a csoport adminja nyíltan be is ismerte, hogy tiltja a hozzászólásokat. 

A témát betiltották a csoportban. Fotó: Metropol

Egy idő után feladták a küzdelmet, és nemes egyszerűséggel kikapcsolták a kommentelési lehetőséget azoknak, akik nem a csoport tagjai. Aztán később még tovább mentek és az egész témát betiltották: 

„Új csoport szabály lépett életbe. A Metropol-Eötvös ügy a csoportban nem kívánatos tartalomként tiltásra került, az ilyen posztok és kommentek törlésre kerülnek” 

– közölte az admin.

Borítókép: Eötvös József Gimnázium (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.