Jair Netanjahu: Minden ideológiát képviselni kell

Az izraeli miniszterelnök fia gyakorlati tanácsokkal is ellátta azokat, akik közösségimédia-influenszerek szeretnének lenni.

2023. 01. 25. 16:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon pozitív folyamata zajlik a média demokratizálódásának – jelentett ki Jair Netanjahu, izraeli politikai közösségimédia-influencer, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia a Matthias Corvinus Collegium nemzetközi konferenciáján, amelyet a publikálás jövőjéről tartottak. Egy panelbeszélgetésen kijelentette, manapság a közösségi médiának köszönhetően mindenki lehet újságíró, így az emberek hangját pontosabban meg lehet hallani, és fontos az egészséges demokráciához, hogy minden ideológia képviselve legyen. Tapasztalatai alapján a modern médiaeszközöknél a siker kulcsa, hogy ki kell tűnni. 

Azt állította, régen nem volt ekkora verseny, ma viszont minden percben bombázzák az embereket üzenetekkel. Kiemelte, az újságokon nagy felelősség nyugszik amiatt, hogy milyen témákat tárgyalnak. 

Szerinte nem létezik semleges média vagy újságíró, ami jó dolog, mert így mindenki nyílt lapokkal játszik. 

Arra a kérdésre, hogyan vágjon neki egy fiatal, ha közösségimédia-influenszer akar lenni, a Tik-Tok közösségi platformot javasolta. Hangsúlyozta, a közvetített üzenetnek lényegre törőnek és legfeljebb egy perc hosszú videónak kell lennie. 

Nincs szükséged senkire, csak fény kell, egy telefon, letöltesz egy applikációt és írd le, mit akarsz mondani, majd filmezd le magad és tedd fel. 

– tanácsolta. A Facebook kapcsán úgy fogalmazott: Magyarországon más a helyzet, de Ameriában és Izraelben a Facebook halott, „legfeljebb a nagyi használja“. Úgy vélte, manapság nehezebb „az agymosó propagandát” terjeszteni.

Borítókép: Yair Netanjahu (Forrás: XXI. Század Intézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.