Kocsis Máté Gyurcsánynak: Hogy nem szakad le az ég!

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc nem áldozata volt a válságnak, hanem előidézője.

Magyar Nemzet
2023. 01. 06. 13:21
KOCSIS Máté
Balatonfüred, 2022. február 17. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyurcsány Ferenc tőle is szokatlanul sunyi és aljas írásában sok más mellett azt mondja: »2006 ősze súlyos politikai válságot hozott. Benne egy drámai beszéd, egy előkészített puccsista orbáni szándék.« Ember! Nem az a szegény 2006-os ősz »hozott« politikai válságot (a semmiből egyszer csak itt-ott előkerül egy kis politikai válság), hanem 

személyesen maga hozta, mégpedig azzal, hogy széthazudta a választási kampányt, meghamisította a költségvetés számait, 

»eltüntetett papírokat« – ahogy mondta –, és becsapott egy egész országot, majd ez ki is derült” – írta Kocsis Máté egy pénteki Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc reggeli posztjára reagálva.

A DK-vezér szerint 2010 előtt szabad volt a sajtó, széles a sztrájkjog, működött a társadalmi érdekegyeztetés. Mint írta, 2006 ősze aztán súlyos politikai válságot hozott, benne egy drámai beszéddel,  jogellenes, radikális fellépésekkel, egy ügyetlen, sokszor jogtalan módon eljáró rendőrséggel.

A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, Gyurcsány 

nem áldozata volt annak az aprócska őszi válságocskának, hanem előidézője. Ahogy a pénzügyi és gazdasági válságnak is.

Kocsis Máté hozzátette, a beszéd „nem drámai volt, hanem egy aljas gazember színpadias és ripacs önfényezése a párttársai előtt, melyben – igazolandó saját nagyszerűségét és rátermettségét – szépen felsorolja, hány és hány ponton verte át a magyarokat”. 

Hazugságbeszéd volt az dögivel. 

A frakcióvezető szerint drámai legfeljebb az volt benne, hogy a rendszerváltozás óta ilyen gátlástalanul még soha senki nem viszonyult a magyar emberekhez. „Azt írja posztjában, hogy »ügyetlen« volt a rendőrség. (Ügyetlen, értik?) Ne kenje rájuk, ember, ne relativizáljon. Maga adta ki a parancsot. Ügyetlen. Hogy nem szakad le az ég. Vagy a pofája” – zárta a gondolatait Kocsis Máté.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.