Közel négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 1080 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

Magyar Nemzet
2023. 01. 16. 9:00
null
Inárcs, 2021. augusztus 27. Rendõrök állítják elõ egy szlovák furgon sofõrjét az M5-ös autópálya inárcsi pihenõjénél 2021. augusztus 27-én. Embercsempészés gyanúja miatt eljárás indult egy 49 éves szlovák sofõr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság a police.hu oldalon. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerûségét nem tudták hitelt érdemlõen igazolni. A rendõrök a sofõrrel együtt elfogták és elõállítják õket is. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

376 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 88, szombaton 169, vasárnap 115 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében négy határsértőt fogtak el, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1080 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – január 2-tól 8-ig – a feltartóztatottak száma 1282 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 17 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Borítókép: illusztráció. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.