Nekiesett Eger önkormányzati cégének a baloldali városvezetés

A Fidesz–KDNP szerint a Mirkóczki-féle vezetés azért vádaskodik, mert az Evat Zrt.-nél vége lett a mutyinak.

2023. 01. 19. 14:58
Forrás: Facebook/Mirkóczki Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen útszéli stílust még egyetlen politikus sem engedett meg magának Egerben, mint most Mirkóczki Ádám és alpolgármesterei

– jelentette ki Orosz Lászlóné Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő a városvezetés sajtóközleménye kapcsán. Ebben az egri önkormányzat vezetősége azzal vádolta meg az önkormányzati Evat Zrt. vezérkarát, hogy folyamatos és hazug kommunikációt folytat az egri emberek és a város vezetése ellen. – Rendkívül szomorú és egyben méltatlan, hogy amióta File Sándor az igazgatóság elnöke és Szűcs Tamás a cég vezérigazgatója, a szakmaiság és az érdemi munka háttérbe szorult – áll a közleményben. Hozzátették: szomorú és méltatlan az is, hogy ez a két személy úgy viselkedik, mintha választott politikusok lennének, nem pedig cégvezetők, akiknek dolgozni kellene és nem a sajtóban turnézni munkavégzés helyett.

Felszólították az Evat Zrt. vezetését, hogy kezdjenek el végre dolgozni, és ne a sajtón keresztül riogassák az egrieket.

– Tragédia városunk számára, hogy azokat a szakembereket, akik hosszú éveken át becsületesen végezték a munkájukat, most sorra távolítják el az Evatból, helyettük pedig politikai kinevezetteket, szakmaiatlan végrehajtókat alkalmaznak, akik csak a források felelőtlen elherdálásában jeleskednek – méltatlankodott az egri baloldali vezetés.

Orosz Lászlóné kiemelte: a sajtóközlemény annyira botrányosra sikeredett, hogy azt már nem hagyhatja szó nélkül.

Aki követi a közgyűléseket, az gyakran hallhatja Mirkóczki Ádám szájából, hogy „hazudik”, „nettó hazugság”, „nem adok szót”, „üljön le”, és még hosszasan sorolhatnám. A mostani közleményben pedig „hazug kommunikációval”, hozzá nem értéssel vádolja az Evat Zrt. vezérigazgatóját és az igazgatótanács elnökét, ami enyhén szólva nevetséges

– mondta a kormánypárti politikus. Szerinte a durva sajtóközlemény hátterében az húzódik meg, hogy a baloldali városvezetés nehezen viseli, hogy vége a városi cégeknél zajló mutyinak, a Mirkóczki általi kézi vezérlésnek. Úgy véli, a cégnél igenis hozzáértő, szakmai munka folyik. – A triumvirátus meg példát vehetne róluk. Eger mindenképpen jobban járna – üzente Mirkóczki Ádám polgármesternek és helyetteseinek.

Oroján Sándor fideszes frakcióvezető is felháborítónak nevezte lapunknak, hogy a Mirkóczki-féle vezetés minden alap nélkül ilyen döbbenetes stílusban hazugsággal és szakmaiatlansággal vádolja meg az Evat Zrt.-t.

Borítókép: Mirkóczki Ádám polgármester (Forrás: Facebook/Mirkóczki Ádám)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.