időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Újra plakátokra teszi Donáth Annát a Momentum

Kreft-Horváth Márk
2023.01.17. 13:32 2023.01.17. 14:30
Újra plakátokra teszi Donáth Annát a Momentum

– Titokzatos, fehérrel kitakart, csak körvonalaiban megmutatott fantomképpel hirdeti óriásplakátokon országszerte a Momentum, hogy „van válasza arra, hogy ki vezesse új útra Magyarországot, és arra is, hogy merre vezessen ez az út” – írta meg a HVG. A lap szerint sejthető, hogy Donáth Anna kerül majd fel a plakátokra február 4-e után, aki a párt húzóneve lesz a jövőre esedékes önkormányzati, és EP-választásokon. 

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Momentum korábbi elnökét teszi plakátokra. 2022 végén Budapesten a Nyugati téren, és a Móricz Zsigmond körtéren is látható volt Donáth Anna, igaz akkor még talpas plakátokon. 

Nem először teszik ki plakátra a momentumosok Donáth Annát. Fotó: Momentum Facebook-oldala

A most kikerülő plakátok hivatalos óriásplakátok lesznek, ami mindenképp szintlépés, és arra sem volt még példa, hogy egy magyar párt a szülési szabadságát töltő EP-képviselőjének arcképével árasztotta volna el az országot.

A Momentum a mostani akcióját azzal indokolta,  hogy az ellenzéki térfelet az utóbbi hónapokban politikailag leuraló Demokratikus Koalícióval szemben színre kell lépniük, és ezért bemutatják azt a személyt, aki a párt húzóneve, arca lesz a 2024-es választásokon. 

Korábban a Magyar Nemzet megírta, hogy kétségbeesetten várják Donáth Anna visszatérését a Momentumban, azonban sokakat aggodalommal tölt el a pártban, hogy a nyárra várható reaktiválásig Gyurcsányék martalékává válik, vagy egyszerűen csak eljelentéktelenedik a párt. 

A mostani sejtelmeskedő akcióval valószínűleg ezt a várakozási időt próbálja áthidalni a párt, amelynek politikusai is úgy értékelték a 2022-es évet, hogy fennállásuk leginkább embert próbáló esztendeje volt.

Borítókép: Donáth Anna kerülhet majd az óriásplakátokra (Fotó: Momentum Mozgalom Facebook-oldala)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.