Újra plakátokra teszi Donáth Annát a Momentum

A párt elnökét egyelőre még nem váltják le, de az EP-választásra Donáth Anna visszatérésével készülnek.

2023. 01. 17. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Titokzatos, fehérrel kitakart, csak körvonalaiban megmutatott fantomképpel hirdeti óriásplakátokon országszerte a Momentum, hogy „van válasza arra, hogy ki vezesse új útra Magyarországot, és arra is, hogy merre vezessen ez az út” – írta meg a HVG. A lap szerint sejthető, hogy Donáth Anna kerül majd fel a plakátokra február 4-e után, aki a párt húzóneve lesz a jövőre esedékes önkormányzati, és EP-választásokon. 

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Momentum korábbi elnökét teszi plakátokra. 2022 végén Budapesten a Nyugati téren, és a Móricz Zsigmond körtéren is látható volt Donáth Anna, igaz akkor még talpas plakátokon. 

Nem először teszik ki plakátra a momentumosok Donáth Annát. Fotó: Momentum Facebook-oldala

A most kikerülő plakátok hivatalos óriásplakátok lesznek, ami mindenképp szintlépés, és arra sem volt még példa, hogy egy magyar párt a szülési szabadságát töltő EP-képviselőjének arcképével árasztotta volna el az országot.

A Momentum a mostani akcióját azzal indokolta,  hogy az ellenzéki térfelet az utóbbi hónapokban politikailag leuraló Demokratikus Koalícióval szemben színre kell lépniük, és ezért bemutatják azt a személyt, aki a párt húzóneve, arca lesz a 2024-es választásokon. 

Korábban a Magyar Nemzet megírta, hogy kétségbeesetten várják Donáth Anna visszatérését a Momentumban, azonban sokakat aggodalommal tölt el a pártban, hogy a nyárra várható reaktiválásig Gyurcsányék martalékává válik, vagy egyszerűen csak eljelentéktelenedik a párt. 

A mostani sejtelmeskedő akcióval valószínűleg ezt a várakozási időt próbálja áthidalni a párt, amelynek politikusai is úgy értékelték a 2022-es évet, hogy fennállásuk leginkább embert próbáló esztendeje volt.

Borítókép: Donáth Anna kerülhet majd az óriásplakátokra (Fotó: Momentum Mozgalom Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.