Brutális támadás Budapesten: hátulról, viperával ütötték le, megdöbbentő okról írnak + videó

A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol.hu, MTI, Facebook, YouTube2023. 02. 11. 9:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viperával felszerelkezett, símaszkos banda támadt rá egy 40 körüli férfira a XI. kerületben péntek délután. A gazdagréti dohánybolt alkalmazottja súlyosan megsérült – írta meg a Metropol.

A szemtanúk szerint a férfi valószínűleg dolgozni ment, és azután támadták meg, miután leszállt a buszról. A helyszínen található vértócsa bizonyítja a tettlegességet. 

A szomszédos üzletből egy fiatal lány próbált a férfinak segíteni, de nem tudta elállítani a vérzést. Az áldozatot ezután a mentők kórházba szállították. 

A rendőrség a helyszínt lezárta, a szomszédos üzlet dolgozója szerint a dohánybolt két másik alkalmazottját bevitték a kapitányságra, hogy tanúként hallgassák ki őket. A támadás oka egyelőre ismeretlen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2023. február 10-én 12 óra 28 perckor bejelentés érkezett arról, hogy a XI. kerületi Gazdagréti téren egy férfit megvertek.

„A férfit kórházba vitték. A XI. kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Metropol kérdésére.

Az Antifa támadott?

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, aki Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények okán, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a férfira. Ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztja alá, viszont egy friss profilról két videót is feltöltöttek a YouTube-ra a kegyetlen támadásról, ahol szintén a fenti információt közölték.

Betiltott és engedélyezett rendezvények a Várban

A rendőrség korábban jelezte: hat budavári rendezvényre vonatkozó kérelem érkezett február 11-ére, ebből hármat elutasított a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

„Az indoklás szerint a további három, magánszemélyek által tett bejelentést a BRFK mint gyülekezési hatóság tudomásul vette” – írták. A BRFK csütörtökön a rendőrség oldalán a tiltó határozatot azzal indokolta, hogy „a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet”. 

A dokumentumok szerint a BRFK három, magánszemély által kezdeményezett, a Bécsi kapunál tartandó gyűlést tiltott meg: az egyiken Budapest 1945-ös ostromának áldozataira, a másikon a „kitörésben részt vett hősökre” emlékeznének, a harmadik pedig a bejelentés szerint „neonáci túra” elleni tiltakozás lenne.   

Borítókép: A támadás előtti másodpercek (Forrás: YouTube)

Az alábbiakban mutatjuk az említett videókat, amelyek megtekintését kizárólag 18 év feletti, erős idegzetű olvasóink számára ajánljuk


 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.