Gyurcsány: Gyurcsányozni a vereség forgatókönyve

Görcsösen ragaszkodik az ellenzéki összefogás narratívájához a Demokratikus Koalíció elnöke.

Forrás: Facebook2023. 02. 09. 8:10
GYURCSÁNY Ferenc; RÓNAI Sándor; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára
Budapest, 2019. május 26. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetõje, Molnár Csaba (b) és Rónai Sándor (j2) a párt mandátumot szerzett képviselõi a DK eredményváró rendezvényén a fõvárosi Radisson Blue Béke Hotelben az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Demokratikus Koalícióval szemben politizálni, gyurcsányozni a vereség forgatókönyve. Aki ezt tette az elmúlt egy évtizedben, az elbukott – írta ma reggeli Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az ellenzéki összefogás nem halott, csak egyelőre nem él, 

de nem is kell, hogy éljen. Majd élni fog, mikor jön az idő.

GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc idei évnyitó beszédét tartja. Fotó: Kovács Attila

Az ellenzéki összefogás haláláról egyébként Ungár Péter, az LMP társelnöke beszélt pártja hétvégi kongresszusán. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője szintén azt vetítette előre, hogy pártja nem kíván többet részt venni a teljes ellenzéki összefogásban. 

Gyurcsány Ferenc ugyanezen a hétvégén arról beszélt, hogy egyetlen nagy baloldali párt kell, ami a DK, azonban a jelek szerint az ellenzéki összefogás narratívájához is görcsösen ragaszkodik a pártelnök. 

– A Fidesszel szemben vagy mindenki közösen a mi oldalunkon, vagy marad a Fidesz – erősítette meg hétvégén elmondott tételmondatát Gyurcsány. – Aki nincs a Fidesszel szemben, az mellette van, és a haza ellen van – bizonygatta ma reggeli bejegyzésében újfent a DK-elnök.

– Harc van. Aki nem érti a harc szabályait, az ne legyen harcos. Sok más szakma is van – üzent ellenzéki politikustársainak a volt miniszterelnök, aki még az őszödi beszédére is utalt. A DK-val való összefogást ellenző politikusok például elmehetnének autófényezőnek, utalt rá posztja végén Gyurcsány.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, 2019. május 26-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.