Jobbik: Orbán jelenti a veszélyt Magyarországra

Gyöngyösi Márton szerint a kormányfő, mint Putyin utolsó európai szövetségese, kivezetné Magyarországot az Európai Unióból.

2023. 02. 18. 16:40
20220808 Budapest Népszavazást kezdeményez a magyar EU-tagság megerősítéséről a Jobbik Fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy Putyin utolsó európai szövetségese kivezeti Magyarországot az Európai Unióból – így reagált a Jobbik Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédére. 

A párt szerint „Orbán a békéről papol, de a magyarok biztonságát jelentő európai szövetségeseivel háborúzik”. 

– Miközben orosz rakéták csapódnak be Magyarország keleti határától nem messze, a magyar miniszterelnök elárulja azt a nyugati szövetségi rendszert, amelyben szuverén országként fejlődhetünk – fogalmazott Gyöngyösi Márton pártelnök a Facebookon. Mint írta, 

a békéhez és biztonsághoz nem az vezet, ha a kormány örökös háborút vív a szövetségeseivel, a tanárainkkal, a vállalkozóinkkal, miközben a szovjet időkből jól ismert béketáborba vágyódik, ahol a Kreml fújja a passzátszelet. 

– Nem a biztonságért dolgozik az, aki hagyja, hogy Európa legnagyobb élelmiszerár-emelkedése eméssze fel Európa egyik legalacsonyabb bérét és nyugdíját. Nem a biztonságért dolgozik, aki háborút indít a pedagógusok ellen, aki béremelési ígérettel csapja be a magyar betegágyak mellett dolgozó ápolókat – olvasható a bejegyzésben, melyben leszögezik, a Jobbik egy olyan normális országot szeretne, amely egyetértésben és békében él nyugati szövetségeseivel és szomszédaival a nyugodt gyarapodás érdekében. – A konzervatív Jobbik adócsökkentéssel védené meg az elszabadult árak miatt nehéz helyzetbe jutott családokat, és célzott segítséget nyújtana a legkisebb vállalkozásoknak, mert szerintünk ők a magyar gazdaság valódi erőtartalékai. A Jobbik egy olyan szélsőségektől mentes, normális országot szeretne, amely egy erős Európa tagjaként valódi biztonságot nyújt polgárainak – fogalmazott Gyöngyösi Márton.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.