időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Kocsis Máté helyretette a szemforgató Gyurcsányt

Magyar Nemzet
2023.02.27. 17:34 2023.02.27. 17:49

A Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel a képviselőket, hogy támogassák a határozati javaslatukat, amely a béke mellett foglal állást. Kocsis Máté szomorúnak nevezte, hogy az uniós tagállamok egy része már elkötelezte magát a fegyverszállítás mellett, ami meg „látótávolságon belülre hozott egy esetleges világháborút”.

– Mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a világháborút – jelentette ki Kocsis, aki szerint bár Orbán azt kérte az ellenzéktől, fogjanak össze most a háborús időkben, ő azt látja, hogy ez sem a migrációs nyomás, sem a koronavírus-járvány alatt nem sikerült. 

– Az az igazság, hogy a mi baloldalunknak mindig más országa a szép, nekünk meg a sajátunk – fogalmazott. 

A Fidesz frakcióvezetője végül kitért Gyurcsány Ferenc felszólalására is. 

– Ön beszél szemforgatásról, drága uram, az a helyzet, hogy 2008-ban Oroszország katonai agressziót hajtott végre Grúziával szemben, ön volt a magyar miniszterelnök, utána lapított mint az a bizonyos a fűben, sőt még ki is utazott őnagyságával magánlátogatásra Moszkvába ebédre, egy ukrán étterembe. Mindent megszoktunk már öntől, de arra azért nem számítottam, hogy pont az, aki egy orosz katonai agresszió idején miniszterelnök volt, és még utána ment puncsolni Moszkvába, a magyar olajipari vállalatot kijátszotta, legalább hallgasson –

fogalmazott Kocsis Máté. Arról pedig, hogy több ellenzéki pártból sokan átléptek a DK-ba, azt mondta: ezek az emberek „politikai Stockholm-szindrómások”, akik „velejéig romlott politikát hoznak létre a bukott miniszterelnökkel”.

 

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Bizarr jelenet: lövések hangja hallatszott a Parlamentben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.