Lemondott több fontos cég vezetője a baloldali vezetésű Érden

Rejtélyes folyamatok indultak el a balliberális vezetésű Érden. Lemondott több önkormányzati cég vezetője és az Érd Aréna első embere is. A Fidesz–KDNP szerint fennáll a veszélye annak, hogy az átszervezésekkel az Érd Aréna és a mellette levő 5,6 hektáros terület privatizációját akarják előkészíteni, és ezzel hatalmas vagyont adhatnának magánkézbe.

2023. 02. 23. 11:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik az Érd Médiacentrum Kft. éléről Kövesdi Péter, így péntektől új ügyvezető irányítja a helyi önkormányzat tulajdonában álló céget – tudatta a Media1.hu internetes hírportállal László Ferenc, Érd önkormányzatának kommunikációs vezetője. Mint írták, a cég a nyomtatott lapon kívül egy körzeti rádiót, az Érd FM-et, egy helyi hírportált, az Érdmost.hu-t, illetve számos közösségi médiás csatornát is a portfóliójában tudhat. Ez a váltás azért érdekes, mert Kövesdi munkájára aligha lehetett a baloldali városvezetésnek panasza, a helyi Fidesz–KDNP szerint ugyanis az eddigi ügyvezető nagyon lelkesen pártlappá silányította a városi újságot.

Nem tudni, hogy Kövesdi távozása mennyire illeszkedik a sorba, de a balliberális vezetésű Érden rövid időn belül több cégvezető is veszi a kalapját.

Úgy tudjuk, lemondott tisztségéről az Érdi Sport Kft. ügyvezető igazgatója, Fenyőházi-Nagy Andrea már a felmondási idejét tölti. Emellett február 15-én kelt nyilatkozatban utasította vissza az intézményvezetői pozíció elfogadását Zólyomi András, aki így távozik az Érd Aréna éléről. S ugyancsak február 15-én lemondott tisztségéről Zsirkai László, az Érdi Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója, akinek a megbízatása az év végén járt volna le.
 

Rejtélyes átszervezések
 

Zsirkai távozására lehetett számítani, mert az Érdioldal.hu egy hete azt írta, hogy információik szerint a városvezetés selyemzsinórt küldött az érdi üzemeltető cég vezetőjének. – A fenyegető ultimátum feltétel nélküli lemondást követel az Érdi Városfejlesztési Kft. vezetőjétől. Mindez újabb lépés lehet ahhoz, hogy rövid és gyors úton szabadítsák meg Érdet az egyik legnagyobb vagyontárgyától, az Érd Arénától és teljes környékétől – tették hozzá.

T. Mészáros András, az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője is attól tart: a lemondási hullám hátterében az áll, hogy az Érd Arénát és a szomszédságában levő 5,6 hektáros területet privatizálni szeretnék.

– Eddig az Érdi Városfejlesztési Kft. egy sor városi intézményt üzemeltetett, így az Érd Arénát is. A céget azonban szétverték, és a feladatok egy részét beolvasztották az Érdi Közterület-fenntartó Intézménybe, mondván, hogy ez a megoldás költséghatékonyabb. Emellett létrehoztak egy másik társaságot, egy ingatlankezelő céget is, amely szintén kapott olyan feladatokat, amelyeket korábban az Érdi Városfejlesztési Kft. végzett – mutatott rá a kormánypárti politikus. Hozzátette: ez az egész átszervezés megágyazhat az Érd Aréna és a körülötte levő telek privatizációjának.

 

Lemondott az Érd Aréna vezetője is Fotó: Facebook/Érd Aréna

 

Mélyrepülésben a női kézilabda
 

Amióta a baloldal vezeti a várost, az aréna üzemeltetése veszteséges, a női kézilabda-szakosztályt anyagilag kivéreztették, ami miatt a csapat szakmailag sajnálatosan visszafejlődött. Az egész felépített rendszert azért verhetik szét, hogy el lehessen mondani: a közösségi üzemeltetés rossz, és csak a privatizáció a megoldás

– hangsúlyozta T. Mészáros András. A kormánypári frakcióvezető az ingatlanok kapcsán emlékeztetett arra, hogy a korábbi, fideszes városvezetés tervei szerint az 5,6 hektáros területre edzőkomplexum épült volna, de a megnyert taós pályázati támogatást, 1,7 milliárd forintot a baloldal – a 2019-es önkormányzati győzelmét követően – három éve visszaadta a Magyar Kézilabda-szövetségnek.
 

Csőzik megosztotta a hatalmát

 

T. Mészáros András kitért arra is: főként az utóbbi hetekben tapasztalható negatív folyamatok összefügghetnek azzal, hogy több mint egy hónapja Csőzik László, Érd balliberális polgármestere megosztotta hatalmát kabinetfőnökével, Varga Andrással. Az Érdioldal.hu még január közepén arról írt, hogy a birtokukba került dokumentum és a városházáról származó más információk szerint Csőzik László gyakorlatilag teljesen átadta a város operatív ügyeinek irányítását Vargának, aki ugyanakkor semmiféle választói felhatalmazással és politikai felelősséggel nem rendelkezik.

Az Érdioldal megjegyezte, hogy Csőzik bármelyik alpolgármesterét megbízhatta volna a feladatokkal, nekik legalább van politikai felhatalmazásuk a választóktól, de ő mégis Vargát tüntette ki bizalmával.

T. Mészáros András a városban tapasztalható negatív folyamatok kapcsán úgy fogalmazott, hogy a balliberális vezetés ténykedése miatt nem Érdet fenyegeti csőd, hanem Csőzik Lászlóék mondtak csődöt.

Borítókép: Csőzik László baloldali polgármester (a képen jobbra) Varga Andrásba helyezte bizalmát (Fotó: Facebook/Érdioldal.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.