Váratlan fordulatot vesz az időjárás, rossz hír érkezik a frontérzékenyeknek

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 14 Celsius-fok között alakul.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, Köpönyeg2023. 02. 17. 9:12
null
Nagykanizsa, 2022. június 13. Zivatarfelhõk Nagykanizsa felett 2022. június 13-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnövekszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult időben lesz részünk, csak kisebb szakadozások, rövidebb napos időszakok várhatók. A ködös részeken lassan javulnak a látási viszonyok. Kisebb eső elszórtan fordulhat elő, azonban délnyugaton kicsi a csapadék esélye – írja előrejelzésében a Met.hu.

A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 14 Celsius-fok között alakul. 

Késő estére 3 és 9 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Tartósabb (sekély) sűrű köd a Dunántúl északnyugati, nyugati, illetve az északkeleti országrészben fordulhat elő helyenként. Pénteken napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A ködös területeken szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet a Köpönyeg orvosmeteorológiai jelentése szerint.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság fordulhat elő, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. 

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar lehet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.