A KDNP támogatja a kormányt a béke melletti kiállásában

Simicskó István, a kisebbik kormánypárti frakcióvezetője leszögezte, hogy a Vatikán és Magyarország a béke pártáján áll.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 27. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Vatikán és Magyarország a béke pártáján áll, míg más országok a háborús uszításnak engedve még komolyabb fegyvereket, még több emberélet kioltására alkalmas eszközt küldenének a frontra – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Simicskó István. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője hozzátette: sokan – köztük Henry Kissinger amerikai diplomata, politikus – már a harmadik világháborúról írnak.

– Mi, ahogy minden jóérzésű és józan gondolkodású ember is, ezt el akarjuk kerülni. Ezért van szükség kellő nyugalomra, kellő bölcsességre, hogy lássuk, hová fajulhatnak a háborús folyamatok, ha nem teszünk semmit 

– szögezte le.

– Kínában és a Vatikánban megfogalmaztak már béketervet az orosz–ukrán háborúhoz, de hol van az Egyesült Államok és Brüsszel béketerve? Mi az oka annak, hogy ők a háborút szítják, miközben a béke minden civilizációban érték? – tette fel a kérdéseket a kereszténydemokrata politikus. 

Simicskó István jelezte, hogy a KDNP támogatja a kormányt a béke melletti kiállásában.

– Ez az ülésnap is világosan megmutatja, hogy a kormány és a kormánypártok azonnali tűzszünetet és békét akarnak, a baloldal ezzel szemben háborúpárti – fogalmazott válaszában Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a harmadik világháborúhoz soha nem voltunk olyan közel, mint amennyire közel jelenleg vagyunk.

– Rendkívül veszélyes, hogy a baloldal elkezdte címkézni a békét, azt állítva, hogy ha jelenleg békét kötnének, az nem lenne igazságos, nem lenne tisztességes, nem lenne fair. Ezzel szemben a képlet egészen egyszerű: a béke jó, a háború meg rossz, és aki nem akar azonnali békét és azonnali tűzszünetet, aki azt mondja, hogy a béke tisztességtelen, az valójában a háború folytatását akarja, tehát háborúpárti – tette hozzá.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.