Az egri Fidesz–KDNP-frakció támogatja az elkerülő útról szóló népszavazási kezdeményezést

Ugyanakkor nem tartják elfogadhatónak, hogy a pártok rátelepedjenek a civil kezdeményezésre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 08. 16:32
null
Vecsés Választások Vecsés 7 vk. 16. körzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egri közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciója támogatja a helyi népszavazási kezdeményezést a várost elkerülő út nyomvonalváltozatairól, de nem tartja elfogadhatónak, hogy a pártok rátelepedjenek a civil kezdeményezésre.

Oroján Sándor frakcióvezető szerdán sajtótájékoztatón, Egerben jelezte, az elkerülő útnak jelenleg két útvonalterve van: az egyik a lakóházakhoz közeli, úgynevezett belső útvonal, a másik a várostól távolabb haladó külső. Az utóbbi hónapokban nagy vitát váltott ki, hogy melyiket építsék meg. Civilek egy csoportja az ügyben helyi népszavazást kezdeményezett és aláírásgyűjtésbe fogott.

A kormánypárti politikus szerint teljes mértékben támogatandó civil akcióról van szó, és semmiképpen sem kormányellenes szavazásról. 

Hangsúlyozta ugyanakkor: nem volna jó, ha önös érdekből bármelyik párt, politikai erő kisajátítaná az elkerülő út ügyét.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.