Bolsevik módszerrel bomlasztanának az Országos Diákparlament ülésén

Székesfehérváron zajlik az Országos Diákparlament ülése, ahol nemcsak a köznevelési államtitkár, hanem több elismert oktatási szakember is részt vesz. Az egyeztetés hatékonyságát azonban gyengítheti, hogy a PestiSrácok.hu birtokába került dokumentumok alapján képzett bomlasztókat küldtek a fórumra.

Munkatársunktól
Forrás: PestiSrácok.hu2023. 03. 29. 11:31
null
Budapest, 2016. május 14. Résztvevõk a Független Diákparlament rendkívüli országos diákfórumán a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumban 2016. május 14-én. MTI Fotó: Kallos Bea Fotó: Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken kezdődött ülésen az oktatási államtitkárság kiemelten igyekszik figyelni az együttműködés hatékonyságára, s a beszámoló szerint a tanácskozáson partnerként is kezelik a diákokat. Az oktatásért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán korábban jelezte, a 2020-as Országos Diákparlament ajánlásainak mintegy ötven százaléka megvalósult, s ezen ajánlási pontokról is részletesen beszélt székesfehérvári felszólalásában.

Az államtitkár szorgalmazta, hogy kimondottan diákszempontból álljanak hozzá a kérdésekhez, és külön is hangsúlyozta: ne felejtsék el, hogy a feladatuk a megyéjükben tanuló fiatalok képviselete.

Azonban nem minden résztvevő érkezett a jobbítás szándékával. Az Országos Diákparlament ülésén szekcióülésekre is várták a küldötteket, ennek keretében került sor az Országos Diáktanács értekezésére is. 

Ezen eseményre vonatkoznak azok a botrányos dokumentumok, amelyeket a PestiSrácok.hu jelentetett meg. Ezek szerint a Tizenegyeknek nevezett résztvevők részletes felvilágosítást kaptak, ki mellé üljenek, kivel vegyék fel a kapcsolatot, miként szóljanak hozzá a témákhoz, ha valamelyikük felszólalása nem érné el a kívánt hatást, milyen trükkel segítsék ki őt.

Bónuszként pedig megadták egy ismert ellenzéki újságíró nevét és elérhetőségét, hogy ha botrány törne ki, őt kell majd értesíteniük.

„Egészen vérlázító, bolsevik módszerre hajazó kiáltványukat alább olvashatják” – írta a fentiek kapcsán a portál, ahol külön megemlítették azt a személyiségi jogok miatt közzé nem tett dokumentumrészletet, amelyben a szerzők arra biztatnak, hogy a szekcióvezetők neveit továbbítsák a „11-eknek”, hogy a „háttérben dolgozó szakemberek lenyomozhassák őket”. 

Vajon kik és miért tartották fontosnak, hogy lenyomozzák a gyerekeket?

– tette fel a kérdést a PestiSrácok.hu.

 
 

 

 

Borítókép: A Független Diákparlament rendkívüli országos diákfóruma a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumban 2016. május 14-én (Fotó: MTI/Kallos Bea)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.