időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Eddig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Forrás: MTI
2023.03.21. 10:46 2023.03.21. 11:33
Eddig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

– A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a 11. alkalommal rendezik meg idén, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjára április 11-ig lehet regisztrálni – mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden. Koncz Zsófia felidézte: évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, tavaly több mint 40 ezer önkéntes mintegy 850 tonna hulladékot gyűjtött össze 900 helyszínen országszerte. A TeSzedd! összekapcsolódik a fenntarthatósági témahéttel, a Föld napján, április 22-én kezdődik és április 28-ig tart. 

Idén is várják az oktatási intézmények, munkahelyi közösségek, baráti társaságok jelentkezését – jelezte. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy építési törmeléket, autóalkatrészeket, elektronikai eszközöket nem lehet gyűjteni az akció során, de ha ilyet találnak a résztvevők, azt be lehet jelenteni a 2020-ban elindított Hulladékradar applikációban. Hozzátette, hogy erre már 27 ezren regisztráltak, több mint 43 ezer bejelentés érkezett és több száz ezer tonna hulladékot sikerült ezen keresztül összegyűjteni. Az államtitkár kifejtette: 

a kormány részéről fontos üzenet volt a 2020-ban elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv, ebben kiemelten szerepel az illegális hulladéklerakók felszámolása is. 

Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az emberek fontosnak tartják a TeSzedd! programot, a környezet rendben tartását, de az akció egyben jó kikapcsolódás, csapatépítés is. Az államtitkár a környezettudatos szemlélet erősítését segítő kormányzati kezdeményezések között említette egyebek mellett a Tisztítsuk meg az országot! programot is, amelyhez számos település csatlakozott.

Borítókép: A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő akcióban részt vevők szemetet szednek a fővárosban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.