Eddig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

A szervezők idén is várják az oktatási intézmények, munkahelyi közösségek, baráti társaságok jelentkezését.

Forrás: MTI2023. 03. 21. 10:46
Borítókép: A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő akcióban részt vevők szemetet szednek a fővárosban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a 11. alkalommal rendezik meg idén, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjára április 11-ig lehet regisztrálni – mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden. Koncz Zsófia felidézte: évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, tavaly több mint 40 ezer önkéntes mintegy 850 tonna hulladékot gyűjtött össze 900 helyszínen országszerte. A TeSzedd! összekapcsolódik a fenntarthatósági témahéttel, a Föld napján, április 22-én kezdődik és április 28-ig tart. 

Idén is várják az oktatási intézmények, munkahelyi közösségek, baráti társaságok jelentkezését – jelezte. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy építési törmeléket, autóalkatrészeket, elektronikai eszközöket nem lehet gyűjteni az akció során, de ha ilyet találnak a résztvevők, azt be lehet jelenteni a 2020-ban elindított Hulladékradar applikációban. Hozzátette, hogy erre már 27 ezren regisztráltak, több mint 43 ezer bejelentés érkezett és több száz ezer tonna hulladékot sikerült ezen keresztül összegyűjteni. Az államtitkár kifejtette: 

a kormány részéről fontos üzenet volt a 2020-ban elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv, ebben kiemelten szerepel az illegális hulladéklerakók felszámolása is. 

Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az emberek fontosnak tartják a TeSzedd! programot, a környezet rendben tartását, de az akció egyben jó kikapcsolódás, csapatépítés is. Az államtitkár a környezettudatos szemlélet erősítését segítő kormányzati kezdeményezések között említette egyebek mellett a Tisztítsuk meg az országot! programot is, amelyhez számos település csatlakozott.

Borítókép: A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő akcióban részt vevők szemetet szednek a fővárosban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.