Elindult a Mathias Corvinus Collegium adománya Kárpátaljára

Az intézmény magyarországi diákjai kötelező olvasmányokat, pulóvereket és technikai eszközöket küldtek.

2023. 03. 03. 9:23
MCC adománygyűjtés
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb segélyszállítmányt indított el péntek reggel Kárpátaljára a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amely a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium segítségével kétszáz pulóvert, valamint ötszáz külső akkumulátort és több mint félezer magyar nyelvű általános és középiskolai kötelező olvasmányt, alapművet gyűjtött össze. Utóbbiakkal egy kárpátaljai könyvtárat szeretnének megtölteni.

Az adományokat az MCC budapesti központjából indították útjára, és a szállítmány a tervek szerint még napközben megérkezik Beregszászra, ahonnan továbbosztják az adományokat.

A Mathias Corvinus Collegium az orosz–ukrán háború kirobbanása óta sokadik alkalommal segíti a kárpátaljai rászorulókat. Folyamatosan nyomon követik a kialakult helyzetet, és nem hagyják magukra az MCC kárpátaljai központjának diákjait, azok családjait és a háborús országban élő nemzettársainkat.

A diákkezdeményezésre elindult korábbi gyűjtés során eddig már több mint 14 tonna élelmiszert, tisztálkodási szert és egyéb szükséges tárgyi adományt adtak össze.

Borítókép: Hatalmas összefogással gyűlt össze a segélyszállítmány (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.