Elítéltek egy román férfit, aki 15 éves lányt akart megerőszakolni a XI. kerületben

Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy tizenöt éves lányt – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban vitte bíróság elé az ügyet.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség, MTI2023. 03. 27. 10:18
Gyárfás Tamás
Budapest, 2018. április 20. Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök, médiavállalkozó távozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság épületébõl 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyõ János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A huszonhét éves férfi február 28-án este a XI. kerületi Költők Parkjában találkozott a kiskorú sértettel. Beszélgettek, majd elmentek a férfi XI. kerületi lakására, ahol alkoholt is fogyasztottak. Később a lány haza szeretett volna menni, mert már későre járt az idő, ám a házigazda nem engedte, és erőszakoskodni kezdett vele. A sértett hevesen védekezett, végül kitartó ellenállása miatt a férfi felhagyott a támadással.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat tizennyolc év alatti személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt négy év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá végleges hatállyal eltiltotta a kiskorúakat érintő valamennyi foglalkozástól.

A bíróság az ügyészi indítványára fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be – közölte az ügyészség.

Borítókép: Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.