Ennyi támadás történt a határt védő rendőrök ellen 2022–2023-ban

Írásban tájékoztatta a határt védő személyek elleni támadásokról a jobbikos Sas Zoltánt Rétvári Bence.

Magyar Nemzet
2023. 03. 27. 21:14
null
Röszke, 2015. augusztus 25. Illegális bevándorlók a Röszke melletti vasúti átjárónál, a magyar-szerb határon 2015. augusztus 25-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írásban tájékoztatta a határt védő személyek elleni támadásokról Sas Zoltánt Rétvári Bence – szúrta ki a Magyar Nemzet. A Parlament.hu oldalán elérhető dokumentum szerint a jobbikos országgyűlési képviselő arra volt kíváncsi, hogy az idei és a tavalyi évben hány támadás érte az egyenruhásokat, hány hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás 2022-ben és 2023-ban, illetve ezek közül mennyit sikerült felderíteni.

Válaszában a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: 

2022-ben a magyar–szerb határszakaszon 265 esetben történt támadás a határt védő személyek ellen.

Ebből 169 esetben csak a járműveiket érte támadás, 43 esetben pedig az ideiglenes biztonsági határzárat, illetve a rajta elhelyezett technikai eszközöket rongálták meg. 

A 2023. évben – folytatta – március 12-én 24 óráig a magyar–szerb határszakaszon 

négy esetben történt támadás a rendőrök ellen, 25 esetben csak a járműveiket érte támadás, 19 esetben pedig az ideiglenes biztonsági határzárat, illetve a rajta elhelyezett technikai eszközöket rongálták meg 

– tájékoztatott Rétvári Bence. 

Borítókép: Illegális bevándorlók a Röszke melletti vasúti átjárónál, a magyar–szerb határon 2015-ben (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.