Enyhítette Budaházy György büntetését a bíróság

A tizenhárom éve indult eljárásban Budaházy Györgyöt és tizenhat társát azzal vádolták meg, hogy 2007-ben és 2008-ban támadásokat intéztek politikusok ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 03. 09. 10:17
Budaházy György kegyelmet kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől
Budaházy György Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön hirdetett másodfokú ítéletet a bíróság a Hunnia-perben. Budaházy György büntetését hat év fegyházbüntetésre mérsékelték, és öt évre eltiltották a közügyektől. A büntetésbe beszámítják az eddig letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyeletben eltöltött időt is. A többi vádlottnál szintén enyhítettek a büntetésen – írja a Mandiner.

A másodrendű és harmadrendű vádlottat öt és fél évre ítélte a bíróság, a negyed- és ötödrendű, valamint a nyolcadik és kilencedik rendű vádlott öt-öt évet kapott.

A Hunnia-per februári tárgyalásán tíz vádlott vett részt, miután heten korábban kegyelmet kaptak Novák Katalin köztársasági elnöktől. Az alapeljárás után az elsőfokú eljárást megismételték, Budaházy György akkor tizenhét év fegyházat kapott, ahonnan feltételesen sem szabadulhat.

Az immár tizenhárom éve tartó eljárásban Budaházy Györgyöt és tizenhat társát azzal vádolják, hogy 2007-ben és 2008-ban politikusok, így Hiller István és Kóka János ingatlanjai ellen intéztek támadásokat, és ők verték meg Csintalan Sándort politikust, televíziós műsorvezetőt is.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2010-ben nyújtott be vádiratot a Hunnia-ügyben terrorcselekmény, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt. 

A vádlottak végig tagadták a bűnösségüket – emlékeztet a Mandiner.

Borítókép: Budaházy György (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.