Megint változás jön a kormányablakoknál, ez mindenkit érinteni fog

Ismét teljes nyitvatartással várja az ügyfeleket a legtöbb kormányablak március 20-tól – tájékoztatta az MTI-t a Miniszterelnökség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 17. 9:40
null
Budapest, 2022. június 22. Egy Kormányablak a Józsefvárosban, a fõváros VIII. kerületében, a Baross utcában, amely egy integrált ügyfélszolgálati iroda, ahol az állampolgárok jelenleg több, mint 2500 féle ügykört intézhetnek, kezdeményezhetnek, illetve kaphatnak tájékoztatást az eljárás menetérõl. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint harmincegy kormányablak és okmányiroda hétfőtől ismét nyitva tart a hét minden napján, hét helyszínen pedig legkésőbb május elejéig visszaáll a korábbi ügyfélfogadási rend.

A téli időszakban több, kisebb forgalmú kormányablakban csökkentett nyitvatartással volt lehetőség az ügyintézésre. Egyes helyszíneken pedig szünetelt az ügyfélfogadás, mivel az ukrajnai háború és a brüsszeli szankciók miatt bekövetkezett energiaválság a gázfelhasználás mérséklését tette szükségessé – emlékeztettek.

Március 20-tól a kistelepüléseken élők lakóhelyükhöz közel, a kormányablakbuszokban is intézhetik okmányügyeiket és mintegy két és fél ezer különféle állami ügyet. 

A kormányablakok nyitvatartásáról és a kormányablakbuszok menetrendjéről a Kormányablak.hu weboldalon található részletesebb információ – tudatta a Miniszterelnökség.

Borítókép: Kormányablak a Józsefvárosban (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.