Gyurcsány Ferenc: Merjetek megküzdeni a szabadságotokért, különben a nemzet szégyenévé váltok!

Küzdelemre szólította fel híveit a DK elnöke.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 15:48
2023.03.15. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teszed-e, amit az ünnepeltek tennének a te helyedben? Vonulni, beszélni egyszerű, küzdeni hősiesség – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a DK Egyetem téri ünnepi rendezvényén, amelyen hosszú idő után egy színpadon szerepel feleségével Dobrev Klárával, aki a bukott miniszterelnök után mond majd beszédet. 

A DK elnöke pár száz, jellemzően idősebb szimpatizáns előtt hangoztatta: ma bajban van az, aki szabadságért küzd, mert a kormány a szabad magyar gondolat és élet elfojtója. – Legyetek büszkék arra, hogy szabadok akartok lenni! – fogalmazott. Gyurcsány úgy folytatta, hogy „ha a kormány hazafiatlan, törvénytelen, akkor nem tárgyalunk, hanem küzdünk”. 

Fotó: Mirkó István

Gyurcsány Ferenc azt tanácsolta ellenzéki hallgatóságának, merjenek megküzdeni a szabadságukért, „különben jogfosztottak lesztek, és a nemzet szégyenévé váltok”. Orbánt zsarnoknak nevezte, akivel megküzdeni, és nem tárgyalni kell, „a talpnyalóknak, kollaboránsoknak” pedig azt üzente: aki a zsarnoknál kegyet keres, az végül szolgaságot talál.

– A talpnyalóknak és kollaboránsoknak azt tudom mondani, aki a zsarnoknál kegyet keres, az végül szolgaságot talál – fogalmazott. A DK elnöke újra megismételte elhíresült szavait, miszerint a Fideszt aktívan támogatni több mint bűn, az szégyen. 

– Érdemes küzdeni, győzni fogunk, mert nem veszhet a haza! – szólította fel híveit a bukott miniszterelnök.

A pártelnök megjegyezte, „aki azt mondja, hogy Orbán és Gyurcsány ugyanaz, az Orbánt segíti és az európai Magyarországgal áll szemben. Vele vagy ellene. Aki nincs ellene, az vele van. Aki a Fideszt támogatja, az több mint bűn, szégyen. Mi egy polgári, európai világot építünk, a DK lesz az otthona a Fidesszel szemben állóknak!” – fogalmazott Gyurcsány.

– Rengeteg mindent elloptak tőlünk, a Balatontól egész iparágakig, de legelőször valami sokkal értékesebbet loptak el, olyasmit, ami nélkül tehetetlenek vagyunk. Egy gondolatot, amely nélkül nem tudunk egymásra találni: a nemzeti gondolatot – hangoztatta beszédében Dobrev Klára. 

Fotó: Mirkó István

Kijelentette: az első feladatuk ezért a nemzeti gondolat visszavétele lesz, mert „mind magyarok és hazafiak vagyunk”.

Gyurcsány Ferenc felesége hangoztatta: közösen akartunk Európához tartozni, az EU és a NATO tagjai lenni, ám a mindezek elleni támadás az elmúlt hónapokban drámaian felerősödött. – Orbán politikája kiszakítja Magyarországot az EU-ból és a NATO-ból, ha hagyjuk. Ez az egyik utolsó összecsapás, amit ha elveszítünk, generációkra megszűnik annak a lehetősége, hogy itt európai módon éljünk – fogalmazott Dobrev, hozzátéve: amíg a DK itt van, addig nem fogják hagyni, hogy a tagságunkat veszély fenyegesse. 

Dobrev Klára úgy összegzett: Orbánék elvették a demokráciát, a tisztességes Magyarországot, ők pedig most azért vannak itt, hogy ne vegyék el az európaiságot. Szerinte a demokráciát és a tisztességet is vissza fogják szerezni, de ehhez az kell, hogy az állampolgárok „ne adják fel a reményt, hogy van másik Magyarország”. 

– Ehhez bátorságra van szükség és az ellenállás kis köreire. Magyarország európai és tisztességes lesz, vagy nem lesz. Válasszatok! – zárta beszédét Dobrev Klára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.