A NAV revizorai újra lecsaptak

Hamisított órákkal üzletelő férfi, feketemunkásokat foglalkoztató munkáltató és nyugtaadást elmulasztó vendéglátóhely is lebukott a revizorok Nógrád vármegyében tartott ellenőrzési akciójában – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 08. 13:56
null
Budapest, 2018. április 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik szolgálati kutyája vizsgázik a NAV Bevetési Igazgatósága Kutyakiképző Központjában a főváros IX. kerületében 2018. április 5-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint egy férfi a közösségi médiában árult húsz- és negyvenezer forintért márkásnak látszó karórákat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai – a hivatal bevetési igazgatóságának pénzügyőreivel együttműködve – próbavásárlást tartottak az árusnál, de a fizetést követően semmilyen bizonylatot, számlát nem kaptak.

A lakás átvizsgálása során több silány kidolgozású és hiányos jelölésű férfikarórát találtak, a csaknem 27 millió forintot érő hamisítványokat lefoglalták 

– írták.

A férfi lakásában 2,5 liter adójegy nélküli, ismeretlen alkoholterméket is találtak, ezt szintén lefoglalták. Az eladóra a sorozatos szabálytalanságok miatt mulasztási bírságot szabtak ki.

A NAV Nógrád vármegyei ellenőrei az akció előtt – míg a megbeszélt helyen az órákat kínáló férfira vártak – a közeli építkezésen dolgozókat is ellenőrizték. Mint kiderült, a munkáltató többeket is bejelentés nélkül foglalkoztatott. Az akcióból visszaúton az ellenőrök próbavásárlást végeztek egy vendéglátóhelyen, ahol sem számlát, sem más, hivatalos bizonylatot nem kaptak, így mind a feketemunkásokat foglalkoztató munkáltató, mind a vendéglátós mulasztási bírságra számíthat – olvasható a NAV közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.