időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Hatalmas Star Wars legós átverés terjed a Facebookon

Magyar Nemzet
2023.03.21. 12:01 2023.03.21. 12:23
Hatalmas Star Wars legós átverés terjed a Facebookon

A Lego egyik legkeresettebb termékét, a Millenium Falcon limitált kiadását hirdették meg csupán 745 forintért a magyarok számára. 

Természetesen a játék valódi ára köszönőviszonyban sincs ezzel az irreálisan alacsony összeggel: a modell 300 és 500 ezer forint közötti áron szerezhető be manapság.

Az átverés megkomponáltsága azonban magasabb szintet képvisel az előző évek adathalász csalásaihoz képest, a felkészületlen felhasználók könnyen bedőlhetnek neki. A facebookos álhirdetés alatt számos kamuprofiltól származó magyar nyelvű komment szerepel, amelyekben az állítólagos felhasználók az irreálisan olcsó készlet boldog tulajdonosának vallják magukat, és mindenkit bátorítanak bankkártya-adatainak megadására. A csalásról a Ripost is tájékoztat.

A hamis rendelőoldalt időközben leállították. Fotó: Facebook

Az előkészületek ellenére, a kicsit tapasztaltabb felhasználók gyorsan észrevehetik, hogy átverésről van szó.

Az egyik intőjel, hogy bár hivatalos Lego-hirdetésnek állítják be magukat, weblapcímük semmiben sem hasonlít az eredeti cég oldalának webcímére. A másik figyelmeztető jel, hogy Facebook-oldaluknak nincs előzménye, a két nappal korábbi bejegyzésük a legelső, emellett nincsenek követőik, kedvelések sincsenek a korábbi bejegyzéseiken vagy képeiken.

Egy boldog „magyar” tulajdonos. Fotó: Facebook

A hozzászólások nyelvezete magyartalan, a mellékelt képekről pedig ázsiai és afrikai kinézetű „magyar tulajdonosok” mosolyognak a játékkal a kezükben.

A bankkártya-adatok megadására bátorító kommentek. Fotó: Facebook

Borítókép: kép az álhirdetésről (Fotó: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.