időjárás 21°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Orbán Balázs választ adott a svéd miniszterelnök kérdésére

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.03.23. 20:00 2023.03.23. 20:22
Orbán Balázs választ adott a svéd miniszterelnök kérdésére

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök nem érti, hogy Magyarország miért döntött úgy, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, és csak utóbbit hagyja jóvá. Válaszul Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magasrangú politikustól származó idézettel mutatott rá a közösségi oldalán arra, hogy tulajdonképpen mi is hazánk problémája.

Mint írta, Ulf Kristersson, a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök 2021 márciusában arról beszélt, hogy 

az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.

Néhány hónappal később Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter pedig ekképpen fogalmazott: 

Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.

De ide sorolható Johan Pehrson, a Liberálisok Párt akkori vezetőjének, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszternek a 2022 májusában elhangzott mondata is, aki szerint

Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.