időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Visszavonta vallomását, lehet hogy mégsem a tizenöt éves fiú követte el a bűncselekményt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.30. 16:44 2023.03.30. 16:58
Visszavonta vallomását, lehet hogy mégsem a tizenöt éves fiú követte el a bűncselekményt

Öt alkalommal érkezett bombával fenyegető elektronikus üzenet zalaegerszegi oktatási intézményekhez, ám visszavonta beismerő vallomását az állítólagos bombafenyegető

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy tizenöt éves fiatalt, miután a korábbi hetekben háromszor is bombarobbantással fenyegető elektronikus levelet kapott számos zalaegerszegi oktatási intézmény – adta hírül a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság március 14-én. 

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról: sikerült azonosítania rendőröknek azt a feltételezett elkövetőt, aki egy hónapon belül összesen három alkalommal küldött robbantással fenyegetőző e-mailt több zalaegerszegi oktatási intézménynek. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közleménye szerint az egyik érintett iskola 15 éves tanulója a kihallgatásán elismerte, ő követte el a bűncselekményeket. 

A gyanúsított elfogását követően újabb két esetben érkezett bombafenyegetés a zalaegerszegi oktatási intézmények ellen.

A zaol.hu csütörtökön arról írt, hogy a lapot megkereste a diák jogi képviselője, aki közölte: a fiatalkorú fiú három nappal a kihallgatását követően visszavonta beismerő vallomását, a szülők pedig panaszt tettek a kihallgatás körülményei miatt. A kedden tett újbóli kihallgatása kapcsán az ügyvéd azt is jelezte, hogy indítványozták a büntetőeljárás megszüntetését bűncselekmény hiánya miatt, mert azt nem a 15 éves fiatal követte el.

Az MTI megkeresésére a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság annyit közölt: a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt nyomoz, de erről további részleteket nem adhat.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy kényszervallatás miatt érkezett feljelentés a vallomástétellel kapcsolatban, ami miatt a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indított nyomozást.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.