időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Két nap kőkemény munka után sikerült eloltani a hulladéktüzet Gyálon

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.30. 21:24 2023.03.30. 21:28
Két nap kőkemény munka után sikerült eloltani a hulladéktüzet Gyálon

Eloltották a lángokat Gyál külterületén, a Kőrösi úton, ahol még kedd délután kigyulladt egy hulladékfeldolgozó telep – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján csütörtök este.

A tájékoztatás szerint egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részét érintette a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék égett.

Az oltásban a fővárosi, a monori, az érdi, a szentendrei és a dabasi hivatásos, a bicskei önkormányzati, a gyáli, a rózsadombi, az üllői, a délegyházi, a fóti, a gyömrői, az ecseri, a zuglói, a pilisszentiváni, a szentendrei, kis-szigeti, a szigetmonostori, a sülysápi, a váci, a bicskei és a szigetújfalui önkéntes tűzoltók, valamint a budapesti Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület és a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei vettek részt. A tűz oltását munkagépek is segítették.

A katasztrófavédelem jelezte: a fővárosi és a Komárom-Esztergom vármegyei mobil labor méréseket végzett a környéken.
A tűzeset helyszínén csütörtök este már az utómunkálatokat végezték.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a telepen. (Fotó: FKI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.