időjárás 16°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Ki akart rabolni egy idős nőt, aki eltörte a fegyverét

Kreft-Horváth Márk
2023.03.20. 11:59 2023.03.20. 12:12
Ki akart rabolni egy idős nőt, aki eltörte a fegyverét

– Négy órán belül azonosították és elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával akart kirabolni egy idős nőt Kányáson – számolt be róla honlapján a rendőrség.

– A rendőrségre március 16-án este érkezett bejelentés, miszerint egy Mátraverebély-Kányás településen élő idős nő lakásába egy maszkot viselő férfi betört, és a kezében fegyverrel vagy annak utánzatával a sértettől pénzt követelt. A bejelentés adatai alapján a bátonyterenyei rendőrkapitányság és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, ahol megkezdték az adatgyűjtést, amelynek eredményeként pár órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves helyi férfit – számolt be az esetről a police.hu.

Azt írták: A nyomozás adatai alapján a férfi megjelent az idős asszony házánál, majd a hátsó ajtó biztonsági láncát a nála lévő fogóval levágta és az épületbe bement. A sértett a lánc levágásával járó zajra felriadt és a hátsó veranda ajtaja felé indult, ahol szembe találta magát a terhelttel. A fekete ruhába öltözött és maszkot viselő férfi a bottal közlekedő, idős asszonyra fogott egy fegyvert, vagy annak utánzatát és pénzt követelt tőle. Erre a szépkorú közölte, hogy nem tud neki adni. 

Ekkor a nő a fegyver (vagy utánzat) csövét megfogta, ami ennek következtében letört. Az idős asszony ekkor segítségért kiabált, amire a férfi megijedt és elszaladt.

A rendőr-főkapitányság munkatársai és a bátonyterenyei rendőrök négy órán belül azonosították és a lakásán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves kányási lakost, akit fegyveresen, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A terheltnél megtartott kutatás alkalmával a rendőrök a lánc levágásához használt csípőfogót, valamint az arc eltakarásához viselt maszkot megtalálták és lefoglalták. A hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséhez használt fegyvert vagy annak utánzatát, amelynek műanyag alkatrésze hiányos volt, szintén lefoglalták. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Borítókép forrása: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.