Kitört a háború a Kutyapárt és a Momentum között

Pozícióhalmozással vádolja a IX. kerületi Momentumot Baranyi kutyapártos alpolgármestere.

2023. 03. 19. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába próbáltam megszüntetni, egyelőre megmaradt a ferencvárosi Momentum értelmetlen Házbizottsága, és megfejelték egy vadiúj momentumos tanácsnoki fizetéssel – számolt be róla a IX. kerület alpolgármestere az Mkkp.hu oldalon. Döme Zsuzsanna „Suzi” társadalmi megbízatású alpolgármester, akit Baranyi Krisztina polgármester hozott a kerületbe, hálából a kutyapárt támogatásáért, 2019-es megválasztása előtt. 

Döme mostanra összeveszett a helyi Momentummal, és a többi baloldali párttal is, hasonlóan főnökéhez, Baranyi Krisztinához. – A ferencvárosi képviselő-testület és a polgármester között évek óta dúl a háború, amelynek számos fejezetét ismerhette meg a közvélemény. Sajátos politizálásának eredményeképpen kihátrált mögüle a szivárványkoalíció. Emlékezetes volt például a maratoni hosszúságú, 2020. szeptemberi testületi ülés, amelyen Baranyi nagyjából mindenkivel összeveszett. Először a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató új ügyvezetőjének kiválasztása kapcsán kezdődött el az egymásra mutogatás, majd a Bakáts tér felújítása körüli vitával folytatódott. A baloldali többség egyik esetben sem támogatta javaslatait, így ő először a testületi ülésen, majd a Facebookon ment neki a Momentumnak, és mindenki másnak – írta még 2022-ben a Mandiner

A mostani csata egy házbizottságról szól, amely a vagyonnyilatkozatokat ellenőrzi, ennek vezetője a Momentum helyi politikusa, Mátyás Ferenc, akit a jelek szerint a baloldali képviselő-testület a védelmébe vett. Döme Zsuzsanna írásában felidézi: a képviselők ellenérvei között elhangzott az öltözködése, a házbizottság mint ferencvárosi hagyomány, a polgármesteri kabinet tagjainak fizetése és még sok minden más. Szerinte a színfalak mögött viszont minden érintett képviselő pontosan tudja, hogy ez az egész iszonyúan kínos. 

Mátyás bizottsági elnöki tisztsége megmaradt, Takács Krisztiánt, a Momentum másik politikusát pedig energetikáért és fenntartható működésért felelős tanácsnoknak nevezték ki. „Tehát mindenki nyugodjon meg: a nagy ferencvárosi kutyapártos diktatúra közepette megmaradt Mátyás Feri bizottsági elnöki pénze, és lett egy plusz MoMós tanácsnoki fizu” – foglalta össze a helyzetet pártja oldalán Döme. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.