Már nem éri meg péntekig tankolni

Jelentősen csökkenni fognak péntektől az üzemanyagárak, a Holtankoljak.net tájékoztatása szerint. Az üzemanyagár-előrejelzés alapján péntektől nem változik a benzin nagykereskedelmi ára, a gázolajé viszont csökkenni fog bruttó 8 forinttal.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 12:43
Karnok Csaba
20220818 Szeged Tankolás a Mol benzinkút kútjánál. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár-csökkenésre számítottunk – írja a Holtankoljak.net. Péntektől a benzin nagykereskedelmi ára nem változik, a gázolaj beszerzési ára viszont csökken bruttó 8 forinttal. Figyelembe véve az aktuális kiskereskedelmi átlagárakat, pénteken az alábbiakra számíthatunk a kutakon:

  • 95-ös benzin jelenlegi (2023. 03. 22-én) átlagára: 607 forint literenként, ami pénteken várhatóan ezen a szinten marad.
  • A gázolaj jelenlegi (2023. 03. 22-én) átlagára: 613 forint literenként, ami pénteken akár 605 forintig is csökkenhet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.