Nagyböjti zarándoklat Böjte Csabával

A Normafától Máriaremetéig tartó, lelki feltöltődéssel teli sétát választók lelkigyakorlaton, szentségimádáson és szentmisén vehetnek részt.

2023. 03. 14. 12:39
© Unger Tamás
Megtelt a Jézus Szíve templom - Böjte Csaba testvér mondta Kőszegen az úrnapi szentmisét. 20220619 Kőszeg Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Fotó: Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böjte Csaba testvér, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának lelki vezetésével szervez zarándokutat a Mária Rádió és a Mária Út. 

A nagyböjti zarándoklat március 18-án a Normafától indul és Máriaremetéig tart, a közös sétát választók lelkigyakorlaton, szentségimádáson és szentmisén vehetnek részt. 

A szervezők közlése szerint a nagyböjt az elcsendesedésről, a megállásról, a befelé fordulásról, az önvizsgálatról, a szemlélődésről szól, amelyre mindannyiunknak óriási szüksége van e mai zaklatott világban. Így érkezhetünk csak el lélekben igazán Jézus kereszthalálának megértéséhez, majd pedig a húsvét és a feltámadás titkainak ünnepléséhez.

A szombati zarándoklat kapcsán Böjte Csaba közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Imádkozzunk a keresztény Európa egységéért, az áldott békéért! Imával készülünk az áprilisi, Ferenc pápával való találkozóra! Tarts velünk, téged is várunk a Szent Anna-réten”. A ferences rendi szerzetes lapunknak úgy fogalmazott, Ferenc pápa Csíksomlyó és Budapesti látogatása után harmadszor is eljön a Kárpát-medencébe. 

– Világunkat a harmadik világháború réme fenyegeti, Ferenc pápa azért jön, hogy imádkozzunk közösen az áldott békéért. Nagy nagy szeretettel várjuk, és bízunk a főpásztorunkban, és ha magasra emeli ezt a zászlót, mi szeretnénk odaállni melléje

 – mondta Csaba testvér. Hozzátette, a mostani zarándoklat is szeretné felhívni a figyelmet Ferenc pápa közelgő látogatására és imádsággal szeretnénk készülni erre az együttlétre, találkozóra. 

A lelki feltöltődéssel egybekötött természetjárás 18-án délelőtt fél 11-kor indul a Normafán található Szent Anna-kápolnától, a híveket 10 órától várják. Déltől lelkigyakorlat lesz a Makkosmáriai templomban, ahonnan délután 13 órakor folytatódik a zarándoklat. A résztvevők 17 óra körül érkeznek a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilikához, ahol szentségimádás és szentmise is lesz dicsőítő zenekar közreműködésével. Böjte Csaba testvér együtt zarándokol a résztvevőkkel, így lesz lehetőség vele beszélgetni, akár gyónni is.

 

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.