Nemcsak Hadházy, az MSZP is támogatta a pedofíliával gyanúsított volt LMP-st

A 2002-es önkormányzati választáson a szocialisták is K. Gábor mögött sorakoztak fel.

Magyar Nemzet
Forrás: origo.hu2023. 03. 02. 10:08
Kunhalmi Ágnes
Budapest, 2017. január 20. Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) fõvárosi elnöke felszólal a metrófelújítás felgyorsítása érdekében tartott tüntetésen a Nyugati téren 2017. január 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak az LMP, Hadházy Ákos és az azóta már megszűnt 4K!( Negyedik Köztársaság Párt) támogatta K. Gábor pedofilbotrányba keveredett nagyatádi politikust, hanem 2002-ben az MSZP is mögötte sorakozott fel az önkormányzati választáson. 

Mindez abból az összesítésből derül ki, amit az Origó készített a nagyatádi 1-es számú önkormányzati körzet választási eredményeiből. 

A beszámoló szerint K. Gábor az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja volt. Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi közgazdászként végzett Pécsett. Két cikluson keresztül, 1994 és 2002 között volt önkormányzati képviselő Nagyatádon, független színekben. 1994-ben és 1998-ban is a nagyatádi 1-es számú körzetben szerzett mandátumot. 

2002-ben ugyanebben a körzetben azonban már az MSZP színeiben indult, de még az 5 százalékot sem sikerült elérnie. K. Gábor ugyanebben a körzetben indult 2006-ban is, akkor csupán húszan voksoltak rá. Akkor az MSZP már nem őt támogatta 

írja az Origó. A portál továbbá kiemeli: a politikus 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben is megmérette magát a nagyatádi 1-es számú körzetben, de egyszer sem tudott mandátumot szerezni. 

Mint ismert, K. Gábort egy 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrség vasárnap elfogatóparancsot adott ki ellene, majd hétfő este el is kapták. A Metropol szerint a 67 éves férfi egy 13 éves diákot csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. Az LMP pedofília miatt körözött volt politikusára hétfő este csaptak le a rendőrök Vas vármegyében. A hatóságok szerint nem zárható ki, hogy K. Gábor külföldre akart szökni. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő személyesen kampányolt K. Gábor mellett még 2017-ben. 

K. az LMP színeiben szerette volna megméretni magát a 2018-as parlamenti választáson. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K.-t a helyi Nagyatád TV riporterének.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes felszólal a metrófelújítás felgyorsítása érdekében tartott tüntetésen 2017-ben. Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.