időjárás 16°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Nincs több ingyen bámészkodás, belépőjegyet kell fizetni a Halászbástyán

Magyar Nemzet
Forrás: Budavári önkormányzat
2023.03.17. 18:18 2023.03.17. 18:25
Nincs több ingyen bámészkodás, belépőjegyet kell fizetni a Halászbástyán

Csütörtök óta belépődíjat kell fizetniük azoknak, akik a Halászbástya felső kilátószintjét szeretnék látni – adta hírül az I. kerületi önkormányzat. Ez alapján az év kilenc hónapjában, március 16-tól december 23-ig belépőt kell venni reggel 9 és este 7 óra között, június első napjától szeptember 30-ig pedig este kilenc óráig. 

Az érdeklődőket arról is tájékoztatják, hogy a teljes árú jegy 1200 forint, a kedvezményes pedig 600 forintba kerül.

A kedvezményes, 50 százalékos jegyet megválthatják a 14 év alatti gyerekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, illetve Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai. Egyáltalán nem kell fizetniük többek között a hat éven aluli gyermekeknek és óvodás csoportokat kísérő pedagógusoknak vagy az egyedi azonosítóval ellátott, I. Kerület kártya-tulajdonosoknak sem.

Megjegyzik, hogy az állami és nemzeti ünnepeken a belépés díjmentes, az alsó szint látogatása pedig továbbra is ingyenes.

Itt van Ferenc pápa részletes programja

„Magyarország az egyetlen ország Olaszországon kívül, amelyet Ferenc pápa kétszer is meglátogat” – emelte ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az áprilisi pápalátogatásról.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.