Nőnek öltözött parókás férfi lopott budapesti nyugdíjasoktól

A fővárosi rendőrök elfogtak egy nőnek öltözött férfit és társát, akik a gyanú szerint idős emberek lakásából loptak. Az áldozatok 80 év felettiek voltak.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police2023. 03. 13. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik gyanúsított férfi az áldozat megtévesztéséhez női ruhát és parókát viselt. Női társával együtt január 23-án délután egy 2. kerületi utcán leszólítottak egy 80 éves idős asszonyt – írja a Police.hu.

Egy közös ismerősre hivatkozva felkéredzkedtek az áldozat lakására, ahol az egyikük elterelte az idős asszony figyelmét, így a másik össze tudta szedni az értékeket. 

A hívatlan látogatók pénzt, külföldi valutát és ékszereket vittek el több mint egymillió forint értékben.

​A páros ezután ismét a 2. kerületben lopott egy idős embertől, március 3-án hasonló módszerrel jutottak be egy 85 éves férfi lakásába, ahonnan 450 ezer forintot vittek el.

A lopásokkal gyanúsítható 23 éves R. Jánost és a 38 éves K. Erikát a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, és három napon belül, március 6-án elfogták.

A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség miatt kihallgatták őket. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.