időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Saját tanítványával folytathatott szexuális viszonyt a karateedzőként dolgozó férfi

Magyar Nemzet
2023.03.04. 11:55 2023.03.04. 15:24
Saját tanítványával folytathatott szexuális viszonyt a karateedzőként dolgozó férfi

A Magyar Nemzet információi szerint szexuális kényszerítés gyanúja miatt folyik nyomozás egy férfi ellen. A Budapesti Rendőr főkapitányság tájékoztatása szerint a bűncselekménynek eddig egy sértettje van, az eljárásban egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A gyanúsított személyéről adatvédelmi okból nem adhatnak felvilágosítást.

Az üggyel kapcsolatban az Index korábban megírta, hogy egy világbajnok magyar sportoktató férfit, aki egy vallási felekezet hittérítője, szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak. Az esetnek eddig egy sértettje van, de a több mint hatvan tanúvallomás szerint nem ő lehet az egyetlen áldozat. 

A Blikk információi szerint a nyomozás másfél éve tart, a karateedzőként dolgozó férfi pedig szabadlábon védekezhet, sőt úgy tudni, jelenleg is gyerekekkel foglalkozik a vallási gyülekezet sportiskolájában. A lap pénteken ellátogatott a IV. kerületi edzőteremhez, majd a férfi otthonához is, azonban egyik helyszínen sem találkoztak vele. A lapnak ugyanakkor a férfi egyik szomszédját sikerült megszólaltatnia, aki úgy nyilatkozott: „már a botrány kirobbanása előtt tudta itt mindenki, miféle ember. Egy ismerősöm kamasz fiainál is bepróbálkozott, azóta nem is járnak hozzá. Amióta belemenekült egy egyházba, azt hiszi, bűnbocsánatot nyert. Két éve a felnőttkorú fiával lakik.”

Az Index emlékeztetett, hogy az eset nyolc évvel ezelőtt kezdődött: az egykori világbajnok férfihoz 2015-ben kezdett el járni egy akkor 15 éves fiú, akit teljesen behálózott, és – a nyomozati iratok szerint – három év alatt legalább száz alkalommal történt közöttük szexuális együttlét. A gyermek eleinte kétszer járt hozzá masszázsra, kétszer pedig edzésre. Vallomásából kiderül, hogy a masszázsok sokszor túlságosan is intimre sikerültek, ami után a férfi közösült is a fiatal fiúval.

Az Index szerint a fiú édesapja tett végül feljelentést hat évvel később: A négy évig tartó szörnyűségeket a gyermek ugyan jelezte édesanyjának, ám ő kételkedve fogadta állításait, ráadásul a sportedző érzelmileg őt is manipulálta, megkörnyékezte, végül a gyülekezeten keresztül ki is szakította a családjából. A fiú édesapja akkoriban súlyos betegségben szenvedett, folyamatosan kezelésekre járt, így csak annyit vett észre, hogy a fia zárkózottabb. Amikor az édesapa személyesen felkereste az edzőt, utóbbi életveszélyesen megfenyegette. Az édesapa a Blikknek úgy nyilatkozott: „Belegondolni is borzalmas, de szexrabszolgának tartotta a fiamat a gátlástalan karateedzője. Nagyon megviselte ez az egész, pszichésen nincs jól, egy életre szóló traumát szenvedett el. Hamarosan kríziskezelő pszichológus is fog neki segíteni. A barátnője és én is támogatjuk mindenben.” A Magyar Karate-szakszövetség is reagált a hírre. Mint írták, a gyanúsított nem karatés és nem tagja a karateszövetségnek, így értelemszerűen az UTE karate szakosztályának sem tagja. A Magyar Karate-szakszövetség elhatárolódik, és mélységesen elítéli a cikkben leírtakat.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.