Szakszervezetek a szülőknek: Ne küldjék iskolába a gyerekeiket!

Ma folytatódik a gördülő sztrájk, élőláncot, munkabeszüntetést szervez a PDSZ és a PSZ.

2023. 03. 16. 7:28
Nagykőrös, 2021. március 8. A 3. osztályos Ákos (b) és az 1. osztályos Áron az online kapott feladatokat oldják meg Nagykőrösön 2021. március 8-án. A kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány megfékezésére hatályba léptek a március 22-éig tartó szigorított védelmi intézkedések, az óvodák és az általános iskolák pedig április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztrájk március 16–17: Szüntesd be a munkát! – ezzel a címmel tett közzé felhívást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Állításuk szerint a kormány érdemben semmilyen követelésükre nem reagált, ezért mára és holnapra újabb sztrájknapokat hirdettek. 

– Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot! – áll a felhívásukban. 

A szakszervezetek a gördülő sztrájkot kívánják folytatni, ahogyan írták: 2023. március 16-a a határozatlan időre szóló sztrájk kezdetének időpontja.  

Borítókép: illusztráció, otthon tanuló gyerekek (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.