időjárás 9°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyar kézbe magyar fegyvert!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.18. 11:56 2023.03.18. 14:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyar kézbe magyar fegyvert!

Hosszú távú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából 

– írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.
 

A miniszter a bejegyzés szerint a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást Táborfalván. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bejegyzéshez készített videójában azt mondta, Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket, valamint a különböző védőeszközöket, amelyeket a rendőrség és a katonaság használ.

Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska

– tette hozzá.
Megjegyezte: ezeket is magyar mérnökök fejlesztésével, Magyarországon fogják gyártani, és Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgálati Osztálynál fogják tesztelni. Hozzátette: „Ez a munka már zajlik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát.”

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.