Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyar kézbe magyar fegyvert!

A honvédelmi miniszter az új magyar kézifegyvereket tesztelő Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást Táborfalván.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 18. 11:56
Szalay-Bobroviczky Kristóf szerint saját képünkre kell formálunk a honvédséget, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, de a jövőbe tekint. Honvédség.

  Fotó: Teknős Miklós
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú távú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából 

– írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.
 

A miniszter a bejegyzés szerint a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást Táborfalván. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bejegyzéshez készített videójában azt mondta, Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket, valamint a különböző védőeszközöket, amelyeket a rendőrség és a katonaság használ.

Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska

– tette hozzá.
Megjegyezte: ezeket is magyar mérnökök fejlesztésével, Magyarországon fogják gyártani, és Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgálati Osztálynál fogják tesztelni. Hozzátette: „Ez a munka már zajlik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát.”

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.